ПРЕДШКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ ЗА ДЕЦУ ИЗ ОСЕТЉИВИХ ГРУПА- РЕКОНСТРУКЦИЈА ОБЈЕКТА У БАЧКОМ МОНОШТОРУ

У оквиру пројекта „Сви у вртић“ који спроводе Град Сомбор, Предшколска установа „Вера Гуцуња“,  Црвени крст Сомбор, Центар за социјални рад Сомбор и Удружење за подршку особама са аутизмом „Маслачак“ у току је реновирање и адаптација просторија у Бачком Моноштору које ће бити намењене предшколском образовању деце из осетљивих група.

Тим поводом, у уторак, 30. јуна, радове на реконструкцији обишли су члан Градског већа за област здравства и социјална питања др Далибор Форгић, директорка Предшколске установе Александра Перовић, координатор Града Сомбора за ромска питања Александар Радуловић и Милан Проле испред Одељења за образовање Градске управе.

Пројекат „Сви у вртић“ бави се повећањем обухвата деце узраста од 3 до 5,5 година квалитетним предшколским васпитањем и образовањем.

У циљу унапређења доступности предшколских услуга породицама из друштвено осетљивих група креираће се програм намењен деци из циљних група. Група ће вршити обухват од 20 деце на годишњем нивоу, у просторијама вртића у Бачком Моноштору, где су у току радови на адаптацији и реконструкцији.

Пројекат ће, поред васпитно – образовног рада за децу, омогућити и саветодавни рад за родитеље, као и информисање породица о услугама и могућностима које могу да користе као припадници друштвено осетљивих група.

Укупна вредност пројекта је 6.189.883,00 динара, од чега је Министарство просвете, науке и технолошког развоја издвојило 5.596,683,00 динара, а Град Сомбор  593.200,00 динара.

Извор: Град Сомбор