ПРЕДСТАВА ,,ЧЕЖЊА ЗА СУПЕР ПОВРЋЕМ“, КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА КУЛА, ОБЕЗБЕДИЛА ПЛАСМАН НА РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ АМАТЕРСКИХ ПОЗОРИШТА СРБИЈЕ

На 59. Фестивалу аматерских позоришних друштава Војводине, који је одржан у Бачкој Паланци од 16. до 24. маја 2023, учествовало је осам представа, од којих чак три из кулске општине – представа ,,Краљ умире“, Ежена Јонеска, у режији Радоја Чупића и у извођењу позоришта ,,Стеван Сремац“, Дома културе Црвенка; представа ,,Чежња за супер поврћем“, Мјуреја Шизгала, у режији Драгана Остојића и у извођењу Културног центра Кула и представа ,,Народни посланик“, Бранислава Нушића, у режији Дејана Цицмиловића и у извођењу Драмске секције ,,Велимир Сандић Вељко“, Дома културе Сивац.

Похвале за глумачка остварења добиле су Цвијета Јовановић Мучалица, за улогу Краљице мајке Маргерите у представи ,,Краљ умире“, и Милица Буквић, за улогу Краљице Марије, у истој представи Позоришта „Стеван Сремац“ Дома културе Црвенка.

Признања за епизодне улоге додељене су Јовану Паулу, за улогу Срете у представи „Народни посланик“, Дома културе Сивац, и Милораду Бјелану, за улогу стражара у представи „Краљ умире“, Дома културе Црвенка.

Признање за неговање домаће културне баштине додељено је Драмској секцији „Велимир Сандић Вељко“ Дома културе Сивац.

Признање за сценски говор, као и за најбољу костимографију добила је представа „Краљ умире“, Позоришта „Стеван Сремац“, Дома културе Црвенка.

Признања за најбоља глумачка остварења додељена су Зорану Радуловићу, за улогу Краља Беранжеа I у представи „Краљ умире“, и Слободану Ногавици, за улогу Лиона у представи „Чежња за супер поврћем“, Културног центра Кула.

Треће место на фестивалу освојила је представа ,,Чежња за супер поврћем“, Културног центра Кула, и тако се пласирала на Републички фестивал аматерских позоришта Србије.

Извор: Општина Кула