ПРЕДСТАВА „ЧИТАЧ“

Културни центар „Брана Црнчевић“ Рума, по много чему први у Сремском округу, наставља са организацијом квалитетних програма какве Ви, наша публика, заслужујете, и на какве сте навикли свих ових година. Живот без снова, звездане магије и праха чаролије, сиромашан је живот. Позоришна чаролија која ће обогатити Ваш дух, враћа се на даске које живот значе. Након седмомесечне паузе која је уследила због глобалне пандемија вируса Ковид 19, стекли су се услови да се поново радујемо позоришној игри.

„Најрепрезентативније, највеће и најбоље домаће позоришне куће, поново играју своје представе на нашој великој сцени. Уживајте у представи „Читач“, Београдског драмског позоришта из Београда, у режији Бориса Лијешевића, у глумачкој игри Мирјане Карановић, Марка Грабежа, Слободана Боде Нинковића, Јадранке Селец, Милице Зарић и Ивана Томића“, поручује организатор позоришног програма Културног центра Јован Јеремић.

Роман немачког књижевника и правника, из 1995. године, анализа је конфликта послератне генерације с Холокаустом и концентрационим логорима, те поставља морална питања о исправности суђења нацистима у послератној Немачкој. „Радња се дешава десет, петнаест и двадесет пет година после Другог светског рата, када су последице још живе, а злочинци су и даље ту, преображени у мирне грађане. Питање је какав став заузети према некоме ко је починио ратни злочин, гледати га искључиво кроз призму греха или у тој особи која је поред тебе потражити и нешто друго”, каже редитељ Борис Лијешевић.

  • Среда, 16. јун 2021. године у 20.00 часова
  • Велика дворана Културног центра „Брана Црнчевић“ Рума
  • Цена улазнице је 1.000 динара

Радно време благајне: свакога дана од 10.00 до 12.00 и од 17.00 до 20.00 часова, осим недеље када благајна не ради.

Поштовани љубитељи позоришне уметности, молимо вас да се због властите безбедности као и свих других, приликом доласка на представу придржавате прописаних епидемиолошких мера. Будимо одговорни!

Извор: Општина Рума