ПРЕДСТАВА ЛИФТ – СЛОБОДАН ШОУ

Српско народно позориште, четвртак, 3. маја, сцена „Пера Добриновић“, 19.30

Лифт – Слободан шоу, Текст и драматургија: Јелена Богавац, НП Приштина, Грачаница

Режија: Ненад Тодоровић

Представа у својој постмодерној форми комбинује и различите жанровске и стилске приступе. Најближе жанровско одређење могло би бити: политички комад са певањем.

Играју: Ивана Ковачевић, Дејан Цицмиловић, Милорад Капор, Аника Грујић, Милена Јакшић, Јелена Орловић, Тамара Томановић, Јован Здравковић, Урош Нововић, Васиљ Аџић, Марко Панајотовић и Омладински хор „Glee Srbija“ под вођством Димитрија Димитријевића.

Ово су генерације „последњих беба деведесетих“. Комад кроз њихову призму тумачи и проблематизује социо-политички садржај деведесетих који је утицао на животе њихових родитеља и нуде дирљиве и искрене ставове и сећања на период најраније младости.

„Лифт – Слободан шоу“ је постдрамска представа која се бави уметничком анализом деведесетих година прошлог века, са нагласком на владавину Слободана Милошевића. Проучавањем и реконструкцијом документарних снимака, транскрипата разговора, докумената, меморијалних белешки, транскрипата из Хага те политичко аналитичке литературе, али и интервјуа са становништвом, те биографских прича глумаца из представе, покушали смо да уђемо у уметнички дијалог са временом које је одредило наше животе, блиску и даљу будућност, националне, територијалне и идентитетске редефиниције.