PREDSTAVA “MALA LEKCIJA PROTIV ŠUNDA” ZA MALIŠANE U OBREŽU

Mališani u Obrežu biće u prilici da, u okviru pećinačkog “Dečjeg kulturnog leta“, u petak 23. avgusta na školskom igralištu sa početkom u 19.00 časova pogledaju dečju predstavu „Simfonija u F duru ili ti mala lekcija protiv šunda“ u izvođenju reditelja i glumca amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ iz Šida Cvetina Aničića. Predstava je, u skraćenom obliku, na Festivalu monodrame za decu u okviru Zmajevih dečjih igara u Novom Sadu osvojila prvo mesto, a početkom aprila ove godine doživela je svoju premijeru u Šidu.

U petak 30. avgusta i mališani iz Deča imaće priliku da uživaju u dečjoj predstavi Cvetina Aničića, a poslednjeg avgustovskog dana za mališane u Pećincima organizovan je Koncert dečje muzike uoči kojeg će centrom defilovati maskirana deca koja će se družiti sa animatorima na šetalištu ispred Kulturnog centra.

Tokom Dečjeg kulturnog leta koje se ove godine organizuje po prvi put, u Karlovčiću i Brestaču izvedena je „Nevidljiva priča“, dok su se mališani u Ogaru i Donjem Tovarniku družili sa „Pipi dugom čarapom“.

Izvor: Opština Pećinci