PREDSTAVA „RUSKA SMRT – VOTKA I ŠAMPANJAC” 9. APRILA U KULTURNOM CENTRU PANČEVA

U petak, 9. aprila u 19:30, u dvorani Kulturnog centra Pančeva, biće izvedena predstava „Ruska smrt – votka i šampanjac” savremene ruske dramske spisateljice Irine Vaskovske, u režiji Andree Ade Lazić. Praizvedba predstave bila je u Koljada teatru u Jekaterinburgu 2014. godine, a domaća izvedba nastala je u produkciji Ateljea 212 i UK „Vuk Karadžić”. Glumačku ekipu čine  Milica Mihajlović,  Isidora Minić  i Nebojša Ilić, navodi 013info.

U staroj propaloj vikendici na periferiji grada dve sestre, Valja i Nađa, žive svoju rusku smrt, zarobljene između prošlosti satkane od razočarenja i maglovite budućnosti, kojoj jedva da se nadaju. S obe strane razrušenih vrata njihove kuće vreba zastrašujuća svakodnevica. U njihovoj kući se, spletom okolnosti, budi Aleksej i pojavljuje se tračak nade da će zaustavljeni životi krenuti napred. Autorka drame uspeva da iskleše humor od najtragičnijih okolnosti i prevede sumornu svakodnevicu u ravan apsurda. 

Uz rediteljku Andreu Adu Lazić, na predstavi su radili i prevodilac Novica Antić,  kostimografkinja Jelena Stokuća, scenografkinja Marija Jevtić. Za izbor muzike zaduženi su Andrea Ada Lazić i Dragan Stevanović Bagzi, koji je ujedno i dizajner zvuka,  dok dizajn svetla radi Dragan Maslarević. Organizatorka je Jelena Fatić, a inspicijentkinja Marina Vujević.

Takođe, u aprilu je na programu i monodrama „Kockar“ po čuvenom istoimenom delu Fjodora Dostojevskog, koja će biti izvedena na Sceni Kulturnog centra Pančeva 19. aprila u 19:30 časova.  Reditelj i glumac je Mladen Vuković, a tekst je adaptirao Miloš Nikolić.

Izvor: 013info