PREDSTAVA “SLUČAJNA SMRT JEDNOG ANARHISTE” CRVENAČKOG POZORIŠNOG ANSAMBLA IZVEDENA U KULI

Sinoć je u pozorištu Kulturnog centra u Kuli odigrana predstava „Slučajna smrt jednog anarhiste“ u izvođenju pozorišnog ansambla „Stevan Sremac“ iz Crvenke, navodi nasemesto.

Ova predstava je svojevrsna kritika društva, predstavljena kroz pozorišnu satiru i sjajan humor. Ona je delo nobelovca Darija Foa, a istražuje smrt železničara Đuzepea Pinelija, uhapšenog nakon eksplozije bombe u Nacionalnoj poljoprivrednoj banci u Milanu 1969. godine, kada je širom Italije privedeno više od 80 anarhista.

Protagonista priče Ludak, koga je u ovoj predstavi sjajno odigrala Cvijeta Jovanović Mučalica, preispituje svet kroz teme organizovanog kriminala, korupcije, političkih ubistava, verskih netrpeljivosti i terorističkih napada, demistifikujući sistem sve do grotesknih granica.

Predstavu su odigrali sjajni glumci pozorišnog ansambla „Stevan Sremac“: Cvijeta Jovanović Mučalica, Zoran Radulović, Milorad Bjelan, Biljana Bjelan, Gordana Jelić Mešter i David Batinić. Reditelj ove predstave je Igor Pavlović.

Crvenačko pozorište će sa ovom predstavom učestvovati na ovogodišnjim festivalima, gde će pokušati da ponovi uspehe iz prethodnih sezona. Gledajući ovu predstavu, uvereni smo da će oni i uspeti u tome.

Izvor: nasemesto