ИНЂИЈА: ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ „ОБИЧАЈИ, ВЈЕРОВАЊА И СВАКОДНЕВНИ ЖИВОТ СРБА НА КОРДУНУ“

Како је изгледао вишевековни живот Срба на Кордуну можете прочитати у књизи „Обичаји, вјеровања и свакодневни живот Срба на Кордуну“ Миле Боснића чије ће представљање бити одржано данас у просторијама Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић“ са почетком у 18 часова.

За књигу „Обичаји, вјеровања и свакодневни живот Срба на Кордуну“ аутор Миле Боснић прикупио је велики број података, усмених казивања, записа и фотографија, систематизовао их у поглавља која сведоче о животу Срба на Кордуну. У овом обимном послу имао је помоћ великог броја сарадника, најчешће усмених казивача историје.

Ова драгоцена књига указује на вишевековни живот Срба у овим крајевима. Прецизно су пописана места у којима су живели Срби, презимена и крсне славе које су фамилије славиле, најчешћа лична имена, обичаји у вези рађања, венчавања, сахрањивања, обрађивања земље, забава, лечења болести.

О књизи ће говорити историчар Милојко Будимир, новинар Данко Перић, као и сам аутор. У музичком делу програма учествује Изворна група „Кордун“ која ради при  КУД „Соко“ из Инђије, а програм ће водити Саво Смољановић.

Извор: Општина Инђија