ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ РАЗВОЈНИХ ПАРТНЕРСТАВА ИЗМЕЂУ ГИЗ-а И ПРИВРЕДЕ

Програм развојних партнерстава између  ГИЗ-а (Немачка  организација за међународну сарадњу  која делује под окриљем Министарства за привреду и развој Савезне Републике Немачке) и привреде, представљен је јуче, 5. фебруара 2018. године,  у Сомбору.

Програм развојних партнерстава (DPP, односно  develoPPP.de program), након уводног обраћања градоначелнице Сомбора Душанке Голубовић, присутним привредницима  су представили сарадници Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД).

„Заједнички пројекти између ГИЗ-а и привреде повезују привредне интересе и развојнополитичке циљеве, као што су увођење нових технологија, управљање отпадом  и водама, трансфер технологија и знања. Сваки партнер  у пројекат уноси своје јаке стране – ГИЗ пружа подршку при финансирању у максималном износу до 50 одсто (200.000,00 евра) укупног буџета и координира активности. Фирме у пројекат уносе своју технологију, капитал и стручно знање. Одговорност, трошак и ризике сносе оба партнера подједнако“, речено је на јучерашњем састанку.

Позив за пријаву пројектних идеја отворен је до 31. марта 2018. године и позивају се све заинтересоване фирме да пријаве своје пројектне идеје или да се за више информација обрате BFC SEE Техничком секретаријату НАЛЕД-а у Србији путем е-mail: naled@naled.rs, office@bfc-see.org, а оригинални критеријуми за учешће у develoPP.de programu  доступни су овде.

Извор: Град Сомбор