ПРЕДСТАВЉЕНА НАЈНОВИЈА КЊИГА ДР НЕЛЕТА КАРАЈЛИЋА „СОЛУНСКА 28“

У препуној сали Суда у Тителу, у организацији Народнe библиотекe „Стојан Трумић“ Тител, представљена је најновија књига др Нелета Карајлића „Солунска 28“.

Говорећи о својој последњој књизи на њему својствен начин, др Неле Карајлић је говорио и о својој првој књизи „Фајронт у Сарајеву“, која је продата у 100.000 примерака и одговарао је на питања публике.

Ненад Јанковић, познатији по свом надимку др Неле Карајлић, је рок музичар, композитор, глумац, писац и телевизијски режисер. Рођен је и живео у Сарајеву, а током 1980-тих година био је познат као певач групе „Забрањено пушење“ и глумац и писац у популарној телевизијској серији „Топ листа надреалиста“. Априла 1992. године, по избијању рата у Босни и Херцеговини, избегао је у Београд. Компоновао је музику за филм Емира Кустурице „Црна мачка бели мачор“ из 1998. године, затим је компоновао, али и написао сценарио, режирао и глумио у серији „Сложна браћа“. Био је глумац, редитељ и косценариста серије „Надреална телевизија“. Написао је књигу „ФБИ – Досије Тесла“, крими причу у стиху, по којој је 2016. године изведен позоришни мултимедијални перформанс.

 

 

Извор: Општина Тител