ПРЕДСТАВЉЕНА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА ВОЈВОДИНЕ НА 31. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА У ЉУБЉАНИ

Привредна комора Војводине један је од учесника 31. Међународног сајма туризма „Alpe Adria Tourism and Leisure Show“ у Љубљани, који се одржава до 1. фебруара 2020. године. У оквиру штанда Туристичке организације Војводине на Сајму војвођанску туристичку привреду заједно представљају Привредна комора Војводине, ТО Града Новог Сада, ТО Општине Шида, ТО Града Сомбора, ТО Града Суботице, ТО Општине Старе Пазове, ТО  Општине Ириг, ТО Општине Нови Бечеј, ТО Општине Бачка Паланка, ТО Општине Жабаљ, ТО Града Вршца, ТО Кластер Делиблатска пешчара, Новосадски сајам и Дестилерија „Калпак“.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић истакао је у Љубљани да је Србију у првих десет месеци прошле године посетило близу 85.000 словеначких туриста.

„Желимо да тај број буде све већи, да остваримо већи приход од туризма. Зато туристички потенцијал Србије и Војводине представљамо на сајму у Љубљани, а истовремено, овде тражимо и простор за интензивнију сарадњу у другим областима“, рекао је Милићевић.

Сајам је посвећен путовањима, одмору, излетима и активном одмору за различиту популацију.

 „Имајући у виду да највећи број долазака и ноћења страних туриста у Србији остваре туристи из земаља у региону, Привредна комора Војводине значајно је интензивирала привредну сарадњу са овим земљама са посебним акцентом на сарадњу у области туризма. За туризам Војводине, овакви сајмови у региону представљају значајно место промоције и унапређења привредне сарадње, који доприносе повећању туристичког промета. Словеначко тржиште нам је посебно значајно с обзиром да су туристи из Словеније константно у значајном броју присутни на туристичком тржишту Србије и Војводине. На овом сајму је исказано велико интересовање за туристичку понуду Новог Сада, активни туризам и сеоски туризам Војводине“, рекла је Драгица Самарџић, виши саветник за туризам Привредне коморе Војводине, која заједно са директорком „Панонија ПКВ“ Бориславом Прстојевић представља Привредну комору Војводине на Сајму у Љубљани.

Туристичка организација Војводине, у оквиру својих активности на промоцији туризма Војводине на регионалним туристичким тржиштима, а у оквиру кампање „Дани Војводине“, у уторак 28. јануара 2020. године у Парохијском дому Српске православне цркве у Љубљани, представила је туристичку понуду Војводине свим заинтересованим посетиоцима, туроператорима и медијима.

Штанд војвођанске делегације посетио је и словеначки министар за привредни развој и технологију Здравко Почивалшек, који је у разговору са потпредседником Милићевићем истакао да је интерес Словеније да и даље буде атрактивна дестинација за госте из Србије и Војводине.

Сајам је окупио више од 300 излагача из преко 20 земаља, а акценат је на зеленом и активном туризму у Словенији и шире.