ПРЕДСТАВНИЦИ КОМПАНИЈЕ „KYUNGSHIN“ ПОНОВО ПОСЕТИЛИ ВРБАС

Представници јужнокорејске компаније „Kyungshin“, међу којима је био и власник, по други пут јуче су посетили Врбас. Ова посета део је процеса доношења одлуке о улагању у Србију, јер Корејци, како је речено, планирају изградњу фабрике за производњу електронских компоненти за аутомобилску индустрију и намеравају да уложе 24 милиона еура и упосле 1.000 радника.

Уз састанак са руководством општине Врбас, за ову прилику, на молбу гостију из Јужне Кореје, била је организована и посета Индустрији меса „Carnex“, јер су гости желели да се упознају са радом једне велике врбаске компаније и разговарају о условима пословања у општини Врбас.

„Радује нас друга посета менаџмента Kyungshinа и надамо се да смо до сада успешно одговорили на све њихове захтеве. У другом кругу разговора отишли смо корак даље и дали прецизнију анализу услова за пословање. Њихова анализа и истраживање тржишта су веома прецизно осмишљени и већ сада је договорен следећи састанак са заинтересованим инвеститором, а за тај пут ћемо припремити анализу незапосленог становништва, по годинама, броју, полу и занимању, како би видели који је то опсег из ког могу тражити кандидате за посао. Ту очекујемо подршку Националне службе за запошљавање, а затим следи и обилазак локација на којој би се могла градити фабрика. Биће потребно детаљно говорити о инфраструктури, плановима за путеве, струји, гасу“, оценио је Милан Глушац, председник општине Врбас.

Састанцима у Врбасу присуствовали су и представници Амбасаде Јужне Кореје, Корејске агенције за промоцију трговине и инвестиција, као и представници Развојне агенције Србије – РАС.

Извор: Општина Врбас