ПРЕДСТАВНИЦИ ШВАЈЦАРСКОГ ХЕЛВЕТАСА ПОСЕТИЛИ ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ

Заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић данас је са својим сарадницима угостио представнике швајцарског Хелветаса, који је финансирао изградњу дечијег игралишта у Блоку 112.

Подсећања ради, општина Апатин је освојила треће место на конкурсу за општине и градове које ће на најбољи начин урадити реформу пореза на имовину. Захваљујући томе, швајцарски „Хелветас“ је донирао 150 хиљада швајцарских франака, што је значајно убрзало изградњу игралишта у Блоку 112.

Општина Апатин је једна од најуспешнијих општина које су биле укључене у наш програм, у конкуренцији од 44 општине из целе Србије. Надам се да су грађани Апатина задовољни новим дечијим игралиштем, као и да ће у будућности бити устаљена пракса да општина пита своје грађане шта мисле да је у њиховим општинама најпотребније од инфраструктурних пројеката. Новац за ово игралиште обезбедила је Влада Швајцарске и ми смо срећни ако смо допринели томе да деца, њихови родитељи и уопште сви грађани Апатина имају веома лепо место за игру и дружење”, рекао је Alexander Grunauer, директор швајцарског програма “Реформа пореза на имовину”

Заменик председнице општине Апатин се захвалио организацији Хелветас на средствима која су помогла у изградњи дечијег игралишта, које је по његовим речима најлепше у Војводини.

По завршетку радова на изградњи игралишта, обећали смо да ћемо поставити и видео надзор због безбедности деце и њихових родитеља који ту долазе, те могу рећи да смо и то решили пре неколико дана, рекао је Радован Ђукић.

Извор: Општина Апатин