„ПРЕДУЗИМЉИВА И СВОЈА“ РАДИОНИЦА ПСИХОЛОШКОГ ОСНАЖИВАЊА ЖЕНА

У оквиру шесте „Ткачке колоније“ Етно мрежа и Град Сомбор, у сарадњи сa НАЛЕД-ом и уз подршку амбасада Канаде и Сједињених Америчких Држава, организовали су данас у Градској кући радионицу психолошког оснаживања жена под називом „Предузимљива и своја“.

На радионици, чији је циљ да подстакне економско оснаживање и друштвено-економску афирмацију жена, учествовале су представнице јавне управе, установа културе и социјалне заштите, цивилног друштва, као и жене из занатских удружења.

Међу учесницама на радионици била је и члан Градског већа за област равноправности полова Слађана Радин која је овом приликом истакла да жене у Сомбору могу да се укључе у разне градске пројекте и да буду носиоци промена.

„Град Сомбор већ годинама уназад подржава оснаживање жена, а ове године желимо што више и јаче. Све жене које желе да промене нешто могу кроз разне пројекте Града Сомбора да учествују или да дају неку своју идеју како би успели у тој области“ рекла је Слађана Радин.

На почетку радионице, учеснице је поздравила председница Етно мреже и извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић, а радионицу су водили породични психотереапеут и специјалиста медијације доц. др Вера Деспотовић и педагог и психолошки саветник Јован Ратковић.

Извор: Град Сомбор