ПРЕКИНУТИ ФИНАНСИРАЊЕ ФОНДА „ЗОРАН ЂИНЂИЋ“ ИЗ БУЏЕТА АП ВОЈВОДИНЕ!

„Српска радикална странка захтева од напредњачке покрајинске власти да хитно прекине финансирање тзв. Фонда „Зоран Ђинђић“, јер је срамота да награду најбољем студенту и најбољем младом научном раднику на новосадском Универзитету додељује приватна фондација, која носи име мафијашког премијера Зорана Ђинђића. Српска радикална странка подржава улагање у науку, стипендирање и сваку врсту подстицаја студентима и научним радницима, али уместо приватне фондације, помоћ и награде које се финансирају из буџета треба да додељује Секретаријат за високо образовање, као део Покрајинске владе. Ми, српски радикали тражимо да се у склопу најављене одлуке о наградама у АП Војводини предвиди и награда за најбоље студенте и младе научне раднике Универзитета у Новом Саду.“  – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао, да је суфинансирање Фонда „Зоран Ђинђић“ из покрајинског буџета реликт досманлијске прошлости и да је било за очекивати да напредњачки покрајински режим са тиме раскрсти.

„Међутим, уместо тога, Мировић је наставио да помаже Фонд „Зоран Ђинђић“. У последње две и по године све у АП Војводини неодољиво подсећа на период када су досманлије дрмале северном српском покрајином. Лоша кадровска политика, промашени пројекти, трошење милиона на лични комфор и раскош, комбинације и малверзације су лична карта Игора Мировића и његове дружине. Тамо где је стао Бојан Пајтић, наставио је Игор Мировић.“ – нагласио је Јакшић.

Српски радикали истичу да нису задовољни због чињенице, што се из године у годину смањује висина средстава из покрајинског буџета, која се опредељује за научно – истраживачку делатност, културу и спорт.

„Улагање у науку, културу и спорт у својој суштини има капитални карактер, јер ове области друштвеног живота оплемењују и усавршавају човека у пуном смислу. Колико су ствари у АП Војводини доведене до апсурда сведочи податак да се на годишњем нивоу издваја бедних два милиона динара за програме најстарије установе културе у српском народу – Матице српске, исто колико и за суфинансирање Фонда „Зоран Ђинђић“. Српска радикална странка захтева прекид финансирања приватне фондације, на чијем челу је пребогата Ружица Ђинђић и тражимо додатна средства за подстицаје у области научно – истраживачке делатности, културе и спорта у АП Војводини.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.