PREKO PET STOTINA PLIVAČA NA 27. PLIVAČKOM MITINGU U ZRENJANINU

Povodom Plivačkog mitinga Gran pri – Kup Zrenjanina 2019. održana je danas konferencija za novinare na kojoj su govorili direktor takmičenja Dragan Jocić i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Takmičenje, na gradskom bazenu, organizuju Plivački savez Srbije i Plivački klub “Proleter” iz Zrenjanina.

Najavljujući miting Simo Salapura je istakao da je reč o još jednoj značajnoj sportskoj manfestaciji koja se održava u našem gradu. 

– Najveći miting ovakvog tipa u našem regionu i sigurno je da je to još jedna od manifestacija koja promoviše naš grad i plivački sport, ali i dodatno obogaćuje kvalitet sadržaja ovde kod nas u gradu, gradu koji mi volimo da nazovemo Grad sportova – kazao je on.

 Rekao je i da se očekuje pet stotina učesnika, a da manifestacija ima i humanitarni karakter.

– Očekujemo i nosioce olimpijskih normi, kao i obaranje državnih, nacionalnih rekorda i ličnih rekorda, a to je nešto što ovo takmičenje svrstava u red najkvalitetnijih takmičenja u širem regionu – rekao je Salapura.

Izrazio je i zadovoljstvo što je Zrenjanin domaćin ovako značajnog takmičenja zahvalivši PK “Proleter” koji uspešno organizuje takmičenje niz godina unazad i tako na najbolji način promoviše naš grad. 

Kup, 27. po redu, će kako je najavio Dragan Jocić početi u četvrtak 30. oktobra i trajaće pet dana, specifično je takmičenje sa finalom i polufinalom.

– Očekuje nas učešće 500 plivača iz 11 zemalja sa desetak seniorskih reprezentaticvaca i mnogo juniorskih iz regiona. Podsetiću da je prošle godine oboreno preko 60 rekorda Srbije i mitinga. Kao direktor takmičenja sam veoma zadovoljan, jer, ti rekordi mitinga jesu neki pokazatelj koliko je miting jak. Na listi tih rekorda su velika svetska imena i to samo pokazuje kvalitet mitinga – kazao je Jocić.

Najavio je i učešće oko 60 klubova, od čega četredesat domaćih, kvalifikacije su pre podne od 10 časova, dok su finalna takmičenja na programu od 18 časova svakog dana. PK “Proleter” učestvuje sa preko šezdeset takmičara.

– Pozivamo i sugrađane da podrže naše plivače i vide brzo plivanje – poručio je Jocić.   

Početak mitinga je u četvrtak u 17.45 časova.

Izvor: Grad Zrenjanin