ПРЕМИЈЕРА: „КРВАВЕ СВАДБЕ“ – СНП – УТОРАК, 18. СЕПТЕМБРА

Уторак, 18. септембра 2018, сцена „Пера Добриновић“, 19.30

„Крваве свадбе“, Федерико Гарсија Лорка
Копродукција: Српско народно позориште и ЈУ „Град театар“, Будва
Режија: Игор Вук Торбица

Након августовске премијере у Будви и још три тамошња извођења (9, 10, 11. и 12. августа, у оквиру XXXII фестивалa „Град театар“), драма чувеног шпанског писца отвара драмску сезону СНП-а!

Представу Крваве свадбе, у режији једног од најнаграђиванијих и најангажованијих редитеља у региону Игора Вука Торбице, фестивалска публика у Црној Гори је испратила овацијама и вишеминутним аплаузима, а критика је оценила као магично естетизовану, вансеријску представу.

Сценограф је Бранко Хојник, костимограф Јелисавета Татић Чутурило, композитор Владимир Пејаковић, дизан светла Милица Стојшић, а улоге тумаче глумци Српског народног позоришта и глумци из Црне Горе. Играју: Варја Ђукић (Мајка), Милица Грујичић (Вереница), Ивана Мрваљевић (Ташта), Павле Поповић (Леонардо), Бранка Станић (Леонардова жена), Вукашин Ранђеловић (Вереник), Мирослав Фабри (Отац), Драгиња Вогањац (Суседа и просјакиња / Смрт), Маја Стојановић (Служавка), Душан Вукашиновић (Први дрвосеча), Филип Ђуретић (Други дрвосеча) и Ненад Пећинар (Месец).

Ф. Г. Лорка (1898-1936) чита се и режира и данас, 120 година од рођења.

Новосадска премијера је у уторак, 18. септембра, а репризе су 19, 20. и 21. септембра, на сцени „Пера Добриновић“ с почетком у 19.30.

Публику очекују још три извођења у СНП-у: 29. и 30. новембра и 1. децембра.