PREMIJERA NOVOG KRATKOG FILMA KATARINE KOLJEVIĆ U TAKMIČARSKOM PROGRAMU STUDENTSKOG FILMA SARAJEVO FILM FESTIVALA

Između ostalih, u takmičarskom programu studentskog filma ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala premijerno će biti prikazan i novi kratkometražni igrani film „Porodični odmor“ Katarine Koljević, navodi 013info. Film je nastao u produkciji beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti i u uz podršku Filmskog centra Srbije (FCS).

Po žanrovskom opredeljenju drama, ovaj film donosi priču o Mileni i Marku koji nisu zajedno ali su zajedno otputovali na odmor koji nije odmor, na kome će Milena shvatiti da možda ne želi ono što misli da želi u životu.

Milena i Marko su u poseti njegovom ocu na planini, gde on živi. Ovo je lažni odmor, zato što oboje imaju druge namere: on želi da ubedi oca da proda kuću a ona želi da njihova veza postane ozbiljna, ili bar da postane prava veza. Marko glumi za svog oca, i Milena mu se pridružuje u tome ali ubrzo shvata da čovek u koga je mislila da je zaljubljena ne postoji.

Katarina Koljević je režirala ovaj film po scenariju čija je autorka Melina Pota Koljević. Direktorka fotografije je Milica Drakulić. Film je montirala Andrijana Krčmar. Dizajn zvuka je zasluga Luke Ožegovića, kostimografkinja je Lara Popović, a šminkerka Snežana Crnoglavac. Za produkcijski dizajn (scenografiju) je bila zadužena Marija Mandić. Katarina Koljević je i producentkinja ovog kratkometražnog igranog ostvarenja, u kome uloge tumače: Maja Šuša, Dado Ćosić, Boris Isaković, Mina Ivanović.

Film taje 19 minuta.

Katarina Koljević (1993)  je 2017. godine diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na katedri za Filmsku i TV režiju. Tokom studija je snimila više kratkih igranih i dokumentarnih filmova u okviru studija kao i u okviru programa TEMPUS. Njen kratki film Izgleda da smo sami nastao na trećoj godini studija prikazan je na desetak festivala kratkog i studentskog filma u Evropi i svetu.

Njen diplomski film Život traje tri dana podržan je od strane Filmskog centra Srbije kao i SEE Cinema fonda 2016. godine. Imao je premijeru kao deo studentske selekcije Sarajevo Film Festivala 2017. godine. Od tada je prikazan u selekciji Hrabri Balkan Festivala autorskog filma 2017., kao i u okviru Martovskog festivala kratkog i dokumentarnog filma u Beogradu 2018. Na Bašta festu je ovaj film nagrađen Nagradom žirija mladih i Specijalnim priznanjem žirija.

Režirala je nekoliko radio drama na Drugom programu Radio Beograda, a takođe je autor i nekoliko dramatizacija radio drama. Autor je i reditelj web serije Slaven u produkciji Remarkera. U poslednjih nekoliko godina radi kao asistent režije na filmovima, serijama i reklama i kao kasting reditelj u Beogradu i regionu. Trenutno je na master studijama filmske režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Izvor: 013info