PRERAZMIŠLJAVANJE: RAZMENA KNJIGA — RAZLISTAVANJE

Poštovani knjigoložnici,

Prerazmišljavanje vas poziva na 4. razmenu knjiga, prolećno nazvanu Razlistavanje, koja će se održati u danas, 12. maja u prostorijama Doma b-612 (Miletićeva 40), i trajati od 11 do 18h.

TEMA Razmene koja zatvara prvi ciklus jeste „STVARI ISPALE IZ KNJIGA”, i u skladu sa njom pravimo izložbu svega što smo pronašli u knjigama koje su učesnici prethodnih Razmena donosili. Ako ne znate gde vam se zaturio onaj omot od čokolade, sastav iz trećeg osnovne ili nedobog plava koverta, potražite ih na zidu u Domu b-612. 🙂

Kao i uvek, očekujte hrpu knjiga koje ćete moći otkupiti kuponima (ako imate sačuvane kupone od prethodne razmene, I ONI VAŽE, ponesite ih), i prateći program koji obuhvata izložbu, promociju, razgovore, i svašta nešto što ćemo vam polako otkrivati.

Podstaknuti vašim primedbama i zapažanjima, u želji da iskustvo razmene učinimo još boljim, napravili smo još izmena u sistemu bodovanja, kako bismo smislenije razvrstali bazu knjiga. U zamenu za JEDNU knjigu iz svoje biblioteke, i dalje ćete moći da dobijete NAJMANJE JEDNU knjigu iz biblioteke Prerazmišljavanja, ali na sledeći način:

* 1 knjiga iz beletristike (proza) obezbeđuje vam 3-5 kupona
* 1 knjiga iz beletristike (poezija) obezbeđuje vam 2-3 kupona
* 1 enciklopedija obezbeđuje vam 5-8 kupona
* 1 knjiga iz oblasti neobuhvaćenih beletristikom (koja nije enciklopedija) obezbeđuje vam 2 kupona
* 5 džepnih ‘knjiga’ koje su dolazile uz Blic i sl. obezbeđuju 1 kupon
* Za sve ostalo i sve granične slučajeve (stripovi, kuvari, knjige na stranim jezicima itd.) vrednost u kuponima odredićemo na licu mesta. Daćemo sve od sebe da niko ne bude oštećen.

Za razliku od prethodnih Razmena, udžbenike za srednju i osnovnu školu na Razlistavanju prihvatamo samo kao donaciju, tj. za njih ne dobijate kupone, ali možete ih doneti ako želite da ih se rešite. 🙂

BODOVI U KUPONIMA NE IZRAŽAVAJU ODNOS ORGANIZATORA PREMA VREDNOSTI LITERATURE. OSMIŠLJENI SU I PROCENJENI PREMA POTRAŽNJI I ISKUSTVIMA UČESNIKA U RAZMENI.

Kupone koje dobijete u zamenu za donete knjige možete potrošiti kako god želite, prateći utvrđeni sistem bodovanja.

Sve donirane knjige i one prikupljene na razmeni biće poklonjene dalje. Kao i svaki put, deo će usrećiti aktivne čitaoce Prerazmišljavanja širom našeg jezičkog područja, a (najveći) deo biti uključen u narednu veliku razmenu.

* Ukoliko niste u prilici da dođete na sam događaj, ili vas ne zanima razmena kao takva, a ipak želite da knjigama koje vam nisu potrebne obogatite nečiju biblioteku, možete ih donirati preko stranice Prerazmišljavanje ili direktno domaćici Katarina Kostić. Obećavamo da ćemo ih čuvati i pomoći im da pronađu novi dom.

** Razmena knjiga kao takva neprofitna je u svakom smislu, ali otvoreni smo za predloge kreativaca koji bi želeli da je ušarene prodajom svojih radova — zastajkivača, knjigama inspirisanog nakita, dnevnika čitanja i sl.