ПРЕРАЗМИШЉАВАЊЕ

Данас у недељу,  21. октобра 2018., у Еђшег – културној станици одржана је 5. размена књига у оквиру пројекта Преразмишљавање, са темом – БАЈКЕ.

Манифестација је почела у 14 часова отварањам РАЗМЕНЕ.

На скупу су се појавили маскирани посетиоци, што је овој лепој манифестацији дало још чаробнију ноту, а на гомили је била велика хрпа књига, као планина која је стрпљиво чекала своје нове читаоце.

Јесења размена књига део је пројекта „ЛОКОМОТИВА 2018”, који реализује удружење „ХММ…” у сарадњи са удружењима „БалканИДЕА Нови Сад” и „Центар за едукативно-креативни развој омладине ЦЕКРО”. Пројекат се спроводи уз подршку Градске управе за спорт и омладину – Канцеларије за младе, у оквиру реализације Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за 2018. годину и програма ОПЕНС 2019, који се суфинансира средствима Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине и Министарства културе и информисања.

Главна валута ове, као и претходних Размена су преразмишљони (купони за размену), који се се могли освојити када се предају књиге на размену, а даље уложити откупљивањем других књига. Систем бодовања подразумева да се једна књига може заменити са најмање једном књигом из библиотеке Преразмишљавања , а преко исте  странице, сви они који желе могу донирати књиге или се могу директно обратити организаторкама: Катарини Костић, Хелени Мак, Франчески Фајхнер и Ани Богојев. (Katarina Kostić, Helena Mak, Franceska Fajhner i Ana Bogojev).

У оквиру програма, са почетком у 15 часова одржан је специјални Читањац –  читање са најмлађима – који је за ову прилику био измештен из кафеа Булевар Букс књижаре.

Од 16 часова,  наставком књижевног поподнева,  одржана је промоција посвећена делима; роману Милана Трипковића „ У далеком свету обичних људи“ и књига поезије Витормирке Требовац „Све дрвеће, сва деца и сви бицикли у мени“.

Програм је трајао до 20 часова.

За vojvodjanske.rs: Снежана Лазић

Фотографије: Медија Портал