PREZENTACIJA BETINE EGER „AUTORKE U FRANCUSKOM STRIPU“ U PANČEVU

Austrijska strip autorka Betina Eger, koja je ovogodišnja gošća KROKODILove Kuće za pisce, održaće u Pančevu prezentaciju pod nazivom „Autorke u francuskom stripu“ u četvrtak, 19. decembra, od 20 sati u prostoru Agencije KomunikArt (Vojvode Živojina Mišića 6, u pasažu), navodi 013info.

U okviru programa koji će se održati na engleskom jeziku Betina će predstaviti istoriju i značaj ženskih autora iz sveta stripa koristeći primere dela drugih autorki iz oblasti devete umetnosti uključujući i svoje radove. Takođe, autorka će predstaviti i svoj najnoviji strip – crtani intervju sa strip umetnikom Emanuelom Guibertom.

Betina Eger rođena je 1981. u Austriji. Studirala je francuski i ruski jezik, kao i istoriju umetnosti, a 2006. godine stiče master diplome iz oblasti fikcionalne kartografije i ruskih bajki pod mentorstvom strip autora Filipa Marsela. Tokom svoje karijere radila je kao slobodna umetnica u Francuskoj, gde objavljuje šest stripova na francuskom jeziku. Ističe se i na polju ilustracije i slikarstva, a njen rad prikazan je u okviru raznih izložbi u Francuskoj, Austriji i Rusiji. Dobitnik je prve nagrade na takmičenju mladih strip autora na festivalu Next Comic u Lincu (2009) i nagrade Alterna’BD na festivalu stripa u Lionu (2012). Doktorand je Univerziteta u Salcburgu, gde izučava odnos stripa i različitih teorija pamćenja.

Događaj će se održati na engleskom bez prevoda. Ulaz je besplatan.

Izvor: 013info