PRHOVO OVOG VIKENDA OBELEŽAVA SEOSKU SLAVU

Program obeležavanja seoske slave u Prhovu počeo je juče šahovskim turnirom, a nastavljen je Kotlićijadom i kulturno-umetničkim programom. Na memorijalnom šahovskom turniru „Dušan Bajin“, koji je ove godine održan 15. put, učestvovalo je 14 šahista iz Prhova, Pećinaca, Šimanovaca, Donjeg Tovarnika i Vojke, a prvo mesto je osvojio Nikola Gajin. Drugo mesto zauzeo je Lazar Babić, a treće Dejan Jovanović. Pokrovitelj turnira bio je Sportski savez „Razvoj sportova“, a svečano ga je otvorio direktor JU „Sportski centar“ Tomislav Ćirković.

Druga Kotlićijada u Prhovu ove godine je privukla čak 24 ekipe majstora sremskog paprikaša, a među takmičarima su se našli i predstavnici srpskog ogranka „Noćnih vukova“. Kotlićijadu je svojim štandom ukrasilo Udruženje žena „Sremica“ iz Pećinaca. U veoma oštroj konkurenciji najbolji paprikaš je skuvala ekipa „Kafanica kod Žive“, drugo mesto osvojila je ekipa „Alkosi“, a treće mesto je pripalo ekipi „Mesna zajednica Pećinci“. Nagrade najboljima uručio je predsednik Saveta mesne zajednice Prhovo Ivan Konjević.

U večernjim časovima upriličen je kulturno-umetnički program koji su pesmom, igrom i poezijom ispunili folklorni ansambl i pevačka grupa Udruženja „Svitac“ iz Deča, KUD „Iskon“ iz Šimanovaca, recitatori i mladi pesnici Ana i Ivan Milićević iz Donjeg Tovarnika, vokalna solistkinja Anastasija Maksić iz Ašanje i pesnikinja Radmila Lovraš iz Deča. Zahvalnice učesnicima programa uručili su predsednik Saveta MZ Prhovo Ivan Konjević i direktorka Turističke organizacije opštine Pećinci Ljubica Bošković.

Pokrovitelj obeležavanja slave je pećinačka lokalna samouprava, a organizator je Mesna zajednica Prhovo, uz podršku Turističke organizacije opštine Pećinci i pećinačkog Kulturnog centra.

Obeležavanje slave se nastavlja danas u 11.00 časova polaganjem venaca na spomenike borcima i žrtvama Prvog i Drugog svetskog rata, a od 15.00 časova na strelištu Lovačkog društva Prhovo biće održana šicara.

Izvor: Opština Pećinci