ПРИЈАТЕЉСТВО АПАТИНСКОГ И КУД-А ИЗ ЗУБИНОГ ПОТОКА

У склопу посете својој братској општини Бачкој Паланци, представници КУД-а Мокра Гора из Зубиног Потока посетили су данас и нашу општину. Они су са својим пријатељима из апатинског КУД-а Царза данас провести дан, а прилику да упознају нашу општину имали су током шетње кроз Апатин са директором Туристичке организације Немањом Јовићем и пријемом у великој сали СО Апатин где их је дочекала председница наше општине Дубравка Кораћ.

У наставку дана, госте из јужне српске покрајине, представници „Царзе“ су водили на базене Бање Јунаковић, где им је гостопримство указала и директорица ове установе Драгана Мрђенов.

Вечерње сате су, гости са Косова провели у просторијама КУД-а Царза где су имали заједничке пробе својих наступа.

Само три дана накох овог прелепог дружења и искуства за оба КУД-а, представници КУД-а Мокра гора, узвратили су гостопримством Апатинцима у Зубином Потоку.

Наиме у понедељак 22.08. певачка група Етна КУД-а ЦАРЗА Апатин била је у Зубином Потоку на манифестацији „Мој Колашин пева, Зубин Поток 2022“, која представља симбол очувања традиције нашег народног стваралаштва и културног идентитета. Чланови Царзе, током боравка у Зубином потоку, били су гости КУД-а Мокра гора и Микија Велимировица одакле су се вратили са прелазним пехаром и ласкавом титулом свеукупног победника фестивала.

Извор: Општина Апатин