ПРИЈЕМ БОКСЕРСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ РУСИЈЕ У СВЕЧАНОЈ САЛИ ОПШТИНЕ КУЛА

Поводом Купа нација који ће се одржати од 16. до 19. Августа у Врбасу, данас је уприличен свечани пријем репрезентације Русије код председника општине Кула, Велибора Милојичића. Локална самоуправа обезбедила је смештај и исхрану за репрезентацију Русије, као и превоз до Врбаса за сва четири дана такмичења.

На самом почетку, председник општине рекао је да му је посебна част што је наша општина домаћин управо репрезентацији Русије и да је после наше репрезентације, Русија његов фаворит. Он је од чланова гостујуће делегације добио на поклон медведа Мишу, маскоту Олимпијских игара одржаних у Москви 1980.године.

Такође, Милојичић је предложио да следеће године општина Кула буде суорганизатор, те да се део борби одвија и на територији наше општине.

Предвиђено је да се за четири дана трајања ове спортске манифестације одржи 185 борби. Борбе првог дана почињу у 13:30 часова, а супервизор на турниру ће бити Виорел Сима из Румуније кога је званично делегирала Европска боксерска федерација.

Учествоваће 26 држава са четири континента: Азербејџан, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Чешка, Грузија, Немачка, Грчка, Мађарска, Индија, Израел, Казахстан, Летонија, Македонија, Црна Гора, Маурицијус, Пољска, Румунија, Русија, Србија, Словачка, Шведска, Турска, Сједињене Америчке Државе, Узбекистан и Велс.

Репрезентацију Србије представљаће 20 дечака и шест девојчица које ће угостити Општина Врбас и обезбедити им смештај и исхрану.

На Тргу Николе Пашића, данас ће од 19:00 часова бити одржан дефиле свих такмичара. Организатори су најавили и културно-уметнички програм и наступ фолклорног друштва у центру Врбаса, али и у хали на дан отварања и затварања турнира. Свечана церемонија отварања Другог купа нација биће приређена сутра, 16. Августа, од 16:00 часова.

Сви мечеви одиграће се у Великој сали Центра за физичку културу „Драго Јововић“.

Извор: Општина Кула