ПРИЈЕМ НАЈБОЉИХ СТУДЕНАТА У ОПШТИНИ ИРИГ

Данас у подне у Свечаној сали Општине Ириг одржан је пријем најуспешнијих студената на мастер студијама у школској 2018/19. години. 

Општина Ириг последњих неколико година тежи томе да мотивише и награди своје најбоље студенте, па је тако и ове сада већ традиционално расписала конкурс за 10 најбољих. На основу утврђене ранг листе најбољи студенти општине Ириг за школску 2018/2019. годину су: Александра Савић, студент Медицинског факултета у Новом Саду са просечном оценом 9,92, Маја Костић,студент Техничког факултета „Михајло Пупин“ у Зрењанину са просечном оценом 9,73, Драгана Кијачки,студент Економског факултета у Суботици са просечном оценом 9,31, Коста Јоцић, студент Факултета техничких наука у Новом Саду са просечном оценом 9,18, Јелана Мулај, студент Медицинског факултета у Новом Саду са просечном оценом 9,17, Никола Савић, студент Факултета техничких наука у Новом Саду са просечном оценом 9,02, Милана Вондрачек, студент Пољопривредног факултета у Новом Саду са просечном оценом 8,41 и Симона Марић, студент Факултета техничких наука у Новом Саду са просечном оценом 8,02. 

Према речима председника општине, Стевана Казимировића, ово је до сада најуспешнија генерација како према просеку, тако и према броју пријављених. 

Претходних година имали смо од три до шест награђених студената који су испуњавали услове конкурса, међутим, ове године имамо рекордних осам на наше велико задовољство и понос. Како бисмо подстакли студенте да буду још успешнији, ове године смо повећали износ награде са 20 на 30.000 динара – рекао је Казимировић и додао да верује да за такве сјајне студенте радног места мора бити и да је важно да своје знање користе у Србији.
Колико је ова награда важна и својеврсни стимуланс сложили су се награђени студенти. 

Драго ми је што сам својим просеком успела да се убројим међу најбоље студенте наше општине, много ми значи то признање јер су моји планови да останем у Србији и да овде започнем своју каријеру – рекла је Александра Савић, најбољи студент иришке општине.

Извор: Општина Ириг