ПРИЈЕМ ОМЛАДИНАЦА ОФК БАЧКЕ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БАЧКА ПАЛAНКА

Омладинци ОФК БАЧКЕ су постали прваци Омладинске лиге Војводине за 2020/2021. годину. Тим поводом су били 28. маја на пријему код Бранислава Шушнице, председника општине Бачка Паланка.

Тренер омладинаца ОФК Бачке Иван Стојковић истакао је да је ово велики успех, којег играчи можда нису још свесни. Сутра имају утакмицу последњег кола а након тога следи бараж за лигу Србије. Прваци Војводине, источне и западне Србије и Београда ће се укрстити и играти међусобне утакмице. Две екипе од четири ће се следеће сезоне наћи у Квалитетној лиги Србије.

Проф др.Светозар Бошков, директор млађе селекције ОФК Бачка је истакао да је добио шансу да ради са млађим категоријама и поводом тога је изразио захвалност свима у клубу. ,,Веровали смо у ову екипу, децу, у рад тренера и свакако је њихов рад најзаслужнији за овај велики успех, који је направио клуб.” Без финансијске подршке, Општине Бачка Паланка, председника општине Бачка Паланка овај успех не би био могућ, истакао је Бошков. Фирме Подунавље и ТДМ воће су знатно допринели томе да клуб буде на овом нивоу као што је данас. ,,Искрено се надам да ће Општина и даље помагати спорту у општини Бачка Паланка, да ће се сарадња наставити посебно у овом тренутку када се боримо у квалификовану лигу Србије. ”

Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка је истакао да је ово један од лепих дана када као председник општине имате част да угостите преко 20 момака из своје општине, који су постигли велики успех. ОФК Бачка је направила озбиљан резултат, што се тиче младих категорија, који су постали омладински прваци Војводине. ,,Испратићемо као Општина момке до краја и надамо се да ће кроз две утакмице, бараж ови момци, јер су то и заслужили заиграти у следећој сезони у Квалитетној лиги Србије, где ће одмерити снаге са највећим клубовима, који играју у Супер лиги. Надам се да ће из ове омладинске селекције Бачке за следећу сезону највећи део момака остати у плавом дресу, да представља свој град, своју општину, клуб како би што мање средстава требало за његово функционисање а то може кроз омладински погон. Ово је плод рада четири претходне године, од пионира до омладинаца. Надамо се да ћемо следеће сезоне опет гледати суперлигашки фудбал али и кроз омладинце и да ће из тих омладинаца највећи број дечака заиграти пре свега у плавом дресу и надамо се великим иностраним каријерама, где ће представљати наш град.”

Извор: Општина Бачка Паланка