ПРИЈЕМ У ГРАДСКОЈ КУЋИ ЗА ГОСТЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ “СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ” -АМБАСАДОРИ И ПРЕДСТАВНИЦИ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА ПОНЕЛИ ЛЕПЕ УТИСКЕ ИЗ ЗРЕЊАНИНА

Пријем у Градској кући за госте манифестације “Србија у ритму Европе” – амбасадоре и представнике више локалних самоуправа из наше земље и Црне Горе – представљао је увод у главни фестивалски програм, одржан синоћ у зрењанинској “Кристалној дворани”. Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, угостио је амбасадоре у Србији пет земаља – амбасадорку Шведске Анику Бен Давид, амбасадорку Норвешке Кристин Мелсом, амбасадорку Северне Македоније Михаелу Веселинов, амбасадора Бугарске Петка Дојкова и амбасадора Финске Никласа Линдквиста. Пријему су присуствовали и представници црногорских градова Никшића, Колашина, Даниловграда и Будве, у оквиру сарадње коју манифестација “Ритам Европе” остварује у тој земљи, као и представници градова и општина из Србије, који су учествовали на манифестацији у Зрењанину.

Поздрављајући их све у име Града Зрењанина и у своје лично име, уз добродошлицу и жељу за пријатним боравком у Зрењанину, градоначелник Симо Салапура рекао је да верује да ће из нашег града, са манифестације у “Кристалној дворани”, бити послата лепа слика у Европу и свет.
– Све оно што смо радили и радимо као град некако се симболично повезује са овом манифестацијом, јер ритам нашег града јесте ритам развоја инфраструктуре, нових пројеката, нових радних места, праћења потреба деце и младих, били смо у претходном периоду и “Европски град спорта”, а оно на чему интензивно радимо јесте да промовишемо и нашу културу и да Зрењанин постане и Национална престоница културе – рекао је градоначелник и у складу с манифестацијом “Србија у ритму Европе”, у којој деца представљају више од 20 земаља и њихову музику и културу, додао да је и Град Зрењанин, уствари, “Европа у малом”.

– Колико је вечерас градова ученика у манифестацији, толико у Зрењанину и околини има различитих нација. Увек смо били гостопримљиви, гостољубиви, добри домаћини и посебно нам је драго што можемо да организујемо манифестације попут ове, манифестације младости, музике, радости, дружења, позитивне енергије – поручио је градоначелник гостима програма “Србија у ритму Европе”.

Присутне је на пријему поздравио и Игор Карадаревић, директор програма “Србија у ритму Европе” и водитељ манифестације.

Деца из Републике Српске и Црне Горе наступала су у ревијалном делу програма у “Кристалној дворани”, а пријему у Градској кући је присуствовао и Василије Ивановић, потпредседник Општине Колашин, који је изразио задовољство због доласка у Зрењанин и рекао да су препознали манифестацију као значајну за сарадњу у области културе и учешћа деце у друштвеном животу.

Градоначелник Кикинде Никола Лукач на пријему је наговестио победу свог града и испоставило се неколико сати касније да је био у праву. Девојчице из Кикинде славиле су на такмичењу и наредни домаћин манифестације “Србија у ритму Европе” биће тај севернобанатски град. За домаћине, град Зрењанин, имао је само речи хвале и истакао добру међусобну сарадњу два града.
– Велико је задовољство бити у каравану “Србије у ритму Европе” и ми смо присутни већ неколико година. Деца која учествују у њему су срећна и весела, представљају свој град, изабрала су најбољу песму, а оно што је најважније јесте дружење које им свима много значи. Зрењанин је увек сјајан домаћин, изузетан град, с којим Кикинда добро сарађује, једни друге надограђујемо, подржавамо и мислим да и друге локалне самоуправе треба некако да се воде нашим примером – истакао је Лукач.

Извор: Град Зрењанин