ПРИЈЕМ У КАБИНЕТУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЗА ДЕЛЕГАЦИЈУ ИЗРАЕЛСКОГ ГРАДА НОФ ХАГАЛИЛА

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, уприличио је пријем у свом кабинету за делегацију израелског града Ноф Хагалила и његовог првог човека, Ронана Плота, који бораве у нашем граду током манифестације “Дани лудаје“. Ради се о граду са којим је Кикинда пре три деценије потписала повељу о братимљењу, а захваљујући обнови сарадње, пред Кикиндом су нови пројекти из области културе, образовања, спорта, са посебним акцентом на младе и размену студената и ученика.

“Обновљеном сарадњом, требало би да пронађемо све додирне тачке између наша два града, што значи да ћемо успешно сарађивати у наредном периоду. Сарадња ће бити пре свега у области културе и едукације, кроз размену деце и младих, како би упознали културе наших градова и држава. Жеља нам је да искористимо све могућности сарадње Србије и Израела, две блиске земље и пријатељства нашег града и Ноф Хагалила“, истакао је градоначелник.

Двонедељна тура посете побратимским градовима израелске делегације завршиће се у Кикинди:

“Још пре три деценије потписана је Повеља о братимљењу, али сарадња није реализована у пракси. Срећни смо што ћемо на иницијативу првог човека града обновити контакт и везу између наша два града. Разговарали смо о сарадњи и заједничким пројектима у области културе, образовања, спорта и индустрије. Позвао сам градоначелника Кикинде да, што је пре могуће, узврати посету Ноф Хагалилу, како бисмо размотрили све видове даље сарадње“, истакао је – рекао је Ронан Плот, градоначленик Ноф Хагалиле.

Извор: Град Кикинда