ПРИЈЕМ У ОПШТИНИ ЗА НАЈБОЉЕГ МЛАДОГ КУВАРА У СРБИЈИ

На овогодишњем Републичком такмичењу ученика трећег степена угоститељко-туристичких школа Србије из куварства, посластичарства и услуживања са практичном наставом,  где је овогодишњи домаћин била Економска средња школа „Боса Милићевић“ Суботица, учествовало је петнаест најбољих школа између којих је учествовала и Техничка школа са домом ученика из Апатина.

Ученик трећег разреда Техничке школе Стефан Терек такмичио се у дисциплини „Јело по избору за 2 особе“. Стефан је у конкуренцији десет такмичара из Шапца, Инђије, Новог Сада, Крагујевца, Смедерева, Суботице, Пожаревца, Бечеја и Бачке Паланке у овој дисциплини био најбољи, освојивши укупно 90/100 бодова и то 38/40 из писменог дела испита и 52/60 бодова из практичног рада где је припремао јело „Ролована пилетина са спанаћем на пиреу од шаргарепе са фламбираним поврћем и сосем од шумског воћа“.

Заслуге за успех апатинског ђака на такмичењу угоститељско-туристичких школа припадају и ментору проф. Немањи Лакићу (MSc), младом професору апатинске школе.

Тим поводом, за Стефана и његовог ментора, данас је у „плавој сали“ председница општине Апатин Дубравка Кораћ са својим сарадницима уприличила пријем на ком су поред размењених позитивних утисака са обе стране, нашем младом и успешном кувару уручени и пригодни поклони.

Стефан Терек се захвалио на пријему, а за своје резултате каже да су најзаслужнији његов ментор и добри услови које му је омогућила школа.

Сваки ученик који жели нешто да постигне, треба да има вољу. Школа ће му пружити рад са добрим професорима, праксу у добрим ресторанима. Машинци, односно цнц техничари такође имају добру праксу у школи и за то је све заслужна школа, директор и професори који се тиме баве, каже наш млади и успешни кувар.

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ је честитала Стефану и његовом ментору на успеху, који је како је истакла велик како за њихову школу, тако и за нашу општину.

С обзиром да се такмичење одржавало на територији читаве Србије, успех је пропраћен и на националном нивоу и даје велики подстрек и њима, али и нама да наставимо да подржавамо ученике који су амбициозни и који остварују најбоље резултате, рекла је Дубравка Кораћ

Председница општине Апатин је изразила наду да ће успех младог Апатинца помоћи у кампањи уписа средњих школа у Апатину, која се тренутно спроводи.

Техничка школа и ове године нуди куварски смер и надам се да ће неке нове ђаке подстаћи да упишу Техничку школу, јер из овог примера могу да виде да постоје добри услови и наставни кадар који може да им омогући да заврше квалитетну средњу школу, након које одмах могу почети да раде или да наставе своје школовање, поручила је Дубравка Кораћ

Извор: Општина Апатин