ПРИЈЕМ УСПЕШНИХ КАЈАКАША КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БАЧКА ПАЛАНКА

На овогодишњем такмичењу ,,Младих нада”, које је одржано у Рачицама, у Чешкој Републици међу члановима репрезентације Србије учествовало је седам младих бачкопаланачких кајакаша. Овим поводом је Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка, данас 14. септембра 2021. године организовао свечани пријем у малој сали Општине Бачка Паланка.

Симо Болтић, тренер млађих категорија у Кајак клубу ,,Таркет” истакао је да су резултати били више него очекивани и да су надмашили своја очекивања. Пре ,,Олимпијских нада” су били на првенству света за јуниоре у Португалу. Након тога су се придружили екипи у Чешкој. Отишли су са седам такмичара и донели су кући шест медаља што је за сада рекорд са овог такмичења. Ово такмичење је за узраст деце од 15 до 17 година и у свету не постоји ниједно јаче такмичење у овом узрасту. Било је 38 екипа из читавог света. Од осам медаља за репрезентацију шест је завршило у Бачкој Паланци. ,,Показали смо као град и клуб да имамо квалитет и да смо пре свега град кајака. Ови подаци говоре о нашем раду. Наставићемо да радимо овако и да ове медаље претворимо у европске и светске јуниорске медаље, европске и светске сениорске медаље и на крају као круна олимпијске медаље. Надам се

да ће ова генерација да завесла на нашем регатном центру у Бачкој Паланци и освоји медаље пред домаћом публиком. ”

Председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница истакао је да је Бачка Паланка још једном показала да је град спорта и пре свега град кајака. Оно што је задатак пред локалном самоуправом, пред општином Бачка Паланка јесте још више потврђена чињеница да се омогући изградња регатне стазе. ,,Сви знамо да је регатна стаза један од приоритета Владе Републике Србије као пројекат од националног значаја.”Честитао је Кајак клубу ,,Таркет” на изузетном раду. ,,Надам се да ће наше наде постати европски и светски шампиони, који ће донети велику радост општини Бачка Паланка.”

Извор: Општина Бачка Паланка