ПРИЈЕМ ВРАЊСКОГ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ – ЗАХВАЛНОСТ ЗА ПОДРЖАВАЊЕ УМЕТНОСТИ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, заједно са чланом Градског већа задуженим за област културе и образовања Немањом Сарачем, данас је уприличила пријем за сликара Зорана Стошића Врањског. Повод ове посете је издавање монографије о Зорану Стошићу Врањском „У пространству слике“, аутора Саве Степанова.

Монографија посвећена сликару који ствара више од шест деценија, настала је као  резултат сарадње Сомбора и Врања, односно Градског музеја Сомбор и Народног музеја Врање. Зоран Стошић Врањски је сликар веома препознатљивог и високо котираног опуса који обухвата уљано сликарство, цртеж, акварел, пастел и колаж.  Монографија познатог уметника који је рођен у Врању, а живи и ради у Сомбору, објављена је поводом три велика јубилеја: осамдесет година живота, шездесет година стваралаштва и двадесет пет година донација градским легатима.

Зоран Стошић Врањски је овом приликом изразио захвалност градоначелници и граду Сомбору за подршку коју су пружили при објављивању монографије „У пространству слике“, али и за сву помоћ коју град пружа уметницима.

Извор: Град Сомбор