ПРИЈЕМ ЗА ЧЛАНОВЕ КОШАРКАШКОГ КЛУБА „ЦЕНТАР“ ИЗ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, уприличио је, у свечаној сали Градске куће, пријем за младе кошаркаше, кошаркашице и тренере из Кошаркашког клуба “Центар“ из Косовске Митровице. У организацији Спортског центра „Језеро“, у нашем граду борави педесетак дечака и девојчица из Косовске Митровице, који су смештени у Омладинском насељу, а тренирају у спортској хали. У оквиру посете, гости ће посетити знамења Кикинде, а сарадња ће бити озваничена и потписивањем документа који ће означити братимљење Кошаркашког клуба “Велика Кикинда“ и клуба из Косовске Митровице, након чега ће бити одигране и пријатељске утакмице, у којима ће учествовати и новобечејска екипа „Јединство“.

“Не постоји боља прилика да се деца из Косовске Митровице на неколико дана склоне од великих притисака и проблема са којима се суочавају у нашој јужној Покрајини. У Кикинди имају прилику да се друже са вршњацима из нашег и новобечејског клуба и сигуран сам да ће пуни утисака отићи из нашег града. Наша срца и мисли су увек уз њих, уз наш народ на Косову и Метохији, сви заједно смо много јачи и морамо бити ту једни за друге“, рекао је градоначелник.

Ово је само почетак сарадње са Кошаркашким клубом из Косовске Митровице:

“Наша жеља је да деца и тренери из Косовске Митровице буду наши гости када год им то прилика дозволи, а уколико то услови дозволе, наша деца би требало да узврате посету другарима у нашој јужној Покрајини“, додао је Дејан Пудар, директор Спортског центра “Језеро“.

Деца и тренери клуба из Косовске Митровице изразили су велико задовољство боравком на северу Баната:

“Тренинге у Кикинди смо конципирали као мини припреме, тренирали смо два пута дневно, уз коришћење базена и теретане. Са нама је радио и тренер кикиндског клуба, Мирко Буцало, којем смо веома захвални“, надовезао се Немања Јакшић, тренер КК “Центар“, Косовска Митровица.

Извор: Град Кикинда