ПРИЈЕМ ЗА ЏУДИСТКИЊУ АНДРЕУ СТОЈАДИНОВ

У Градској кући организован је пријем за јуниорску првакињу Европе у џудоу Андреу Стојадинов. Драгана Купрешанин, заменица градоначелника, је угостила Андреу Стојадинов, њеног кондиционог тренера Горана Поповића, председника Спортског савеза Панчево Слободана Битевића и секретара Дејана Перића.

Андреа Стојадинов, јуниорска првакиња Европе у џудоу се захвалила Граду Панчеву на пријему и подршци:

– На Европском купу у Дубровнику сам освојила златну медаљу, у државном првенству за сениоре сам такође освојила златну медаљу, затим смо отишли на Грен слем у Будимпешту које је можда чак и најјаче такмичење у мојој каријери где сам доспела до борбе за бронзу и освојила бронзану медаљу што је био огроман резултат за мене лично, дао ми је пуно самопоуздања пред два европска првенства која су била у оквиру пет дана, где сам за јуниоре успела да освојим титулу европског првака, а за млађе сениоре, пет дана касније, бронзану медаљу.

Слободан Битевић, председника Спортског савеза Панчево се захвалио градоначелнику и заменици на великој подршци коју пружају спортским клубовима у Панчеву:

– Као што смо и рекли овде на пријему, спортисти су наши најбољи амбасадори. Нама спортистима, спортским радницима и грађанима је најлепше кад чујемо да спортисти праве заиста феноменалне успехе, поносни смо. Оно што желим да истакнем да је Андреа, не само што је врхунска спортисткиња и будућа олимпијска медаља, већ и академски грађанин. Похађа другу годину факултета, једна комплетна личност и најбољи пример за нашу дечицу и сигуран сам да ће многа деца на њу да се угледају. Имамо подршку града и то је довољно да се спортисти усредсреде само на спорт и своје успехе. Све иде својим током и надам се да ће се тако у будућности и наставити.

Драгана Купрешанин, заменица градоначелника је рекла да град Панчево издваја значајна средства из буџета за спорт:

– Имајући у виду да је Панчево град спорта и правих шампиона у колективним и индивидуалним спортовима који су освојили медаље и представљали свој град на многим такмичењима, заиста ми је велико задовољство да данас у Градској кући угостимо нашу суграђанку Андреу Стојадинов, јуниорску првакињу Европе у џудоу. Потребно је да децу васпитавамо у духу правих вредности, да је бављење спортом од изузетног значаја за правилан раст и развој, за развијање и јачање карактера, а наша је дужност и обавеза да их подржимо и да им обезбедимо што боље услове за тренирање или рекреативно бављење спортом. Ми као локална самоуправа настојимо да подржимо све наше спортисте, поготово у овим тешким тренуцима у којима се налазимо у борби против COVIDA-19 и надам се да ћемо ускоро сви моћи да се вратимо нормално својим активностима и мислим да ће то професионалним спортистима посебно значити. Још једном честитам Андреи на оствареном успеху и желим јој велики број медаља у будућности.

Извор: Град Панчево