ПРИЈЕМ ЗА ОГЊЕНА АКСЕНТИЈЕВИЋА

Председник Општине др Радован Уверић приредио је данас пријем за Огњена Аксентијевића, ученика петог разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Новом Кнежевцу, који је освојио четврто место на Европском првенству у знању енглеског језика у категорији HIPPO 1, одржаном недавно у Италији. У финалном делу такмичења у тој категорији надметало се 38 ученика из целе Европе. Ово надметање подразумева проверу знања, вокабулара и граматичких јединица. Пријему су присуствовали и предметни наставник Љубомир Сушић, Огњенови родитељи и члан Општинског већа Недељко Кришанов.

Упутивши честитке Огњену на оствареном изванредном резултату, председник Уверић му је уручио комплет књига академика Василија Крестића, дар локалне самоуправе.

-Било је прилично лако зато што смо ми вежбали и радили, скроман је Огњен Аксентијевић .– Имао сам две јако велике грешке, у једној сам погрешио слово, а друга грешка је била у једној речи, самокритично додаје. -Упознао сам једног дечака из Пољске, који је јако пристојан и добар, два из Хрватске и једног из Кикинде који се зове Лука, задовољно констатује наш саговорник, пун изванредних утисака са такмичења.

–Што се тиче припрема, ми смо се припремали на часовима, ја сам Огњену наставник већ три године, каже наставник енглеског језика Љубомир Сушић.- На часовима смо доста радили, имали смо додатну наставу, а и он сам је радио код куће. Што се тиче самих утисака на такмичењу, врло је пријатно искуство, поготово за децу. Пут је био одличан, активности такође, такмичење је само по себи квалификационог карактера и одржава се у три круга. Прва два груга су била код нас у школи и раде се по две, односно три категорије. Други  круг смо на срећу прошли и Огњен је први ученик наше школе који је отишао на Европско првенство. Остварио је изузетан резултат са 36 бодова од 40 максималних, што га је ставило на четврту позицију. Надам се да ће следеће године он, или неко друго дете остварити такав резултат и да ћемо направити нешто велико. Такмичење се одржавало у Италији, у граду Лидо ди Јесоло, двадесетак километара удаљеном од Венеције. Од првог круга до овог последњег у његовој категорији је учествовалооко 80.000 деце из целе Европе, тако да је то још додатни успех за Огњена.

Упућујући честитке ученику Огњену Аксентијевићу и наставнику Љубомиру Сушићу, члан Општинског већа Недељко Кришанов је коснтатовао да у нашој општини имамо доста талентоване деце и да је локална самоуправа увек ту да им помогне и наставиће да им помаже – како финансијски, тако и организационо.

–Као што знате, локална самоуправа води рачуна о образовним установама на својој територији, школе су реновиране – последња у низу је била школа у Новом Кнежевцу и то је био, тада, један од највећих пројеката у нашој општини, додао је Недељко Кришанов. – Школе су сада модерније и ученици имају боље услове за рад и за учење. Још једном се захваљујем и Огњену и Љубомиру,зато што су на најлепши начин представили своју школу, место и државу.

Извор: Општина Нови Кнежевац