ПРИЈЕМ ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ, СПОРТСКЕ ЈУНАКИЊЕ НАШЕГ ГРАДА

Градоначелник Павле Марков уприличио је данас пријем за чланице ЖОРК “Кикинда”. Рукометашице су на импресиван начин, без изгубљене утакмице, оствариле 22 узастопне победе. Шампионке Прве женске рукометне лиге од идуће сезоне гледаћемо у Супер Б лиги. На изузетном спортском резултату, ретко виђеном у женском рукомету, Марков је честитао кикиндским рукометашицама и указао да је, пре само година дана, клуб био у великој кризи:

– Изашли смо у сусрет ЖОРК “Кикинда” и обезбедили новац како би наставили такмичење. Ви сте изванредним резултатом најавиле нову еру женског рукомета у Кикинди. Важно је истаћи да је највећи број играчица из овог града и околине, а то је и наш спортски интерес, да наша деца остварују добре резултате- назначио је Марков и изразио наду да ће тим Драгана Мракића бити успешан и у вишем рангу такмичења. Рукометашицама је пожелео да се што пре врате у Супер А лигу. Бранислав Зрнић, председник клуба ЖОРК “Кикинда”, захвалио је локалној самоуправи на разумевању и конкретној помоћи:

– Почетком августа започеће тренажни процес за такмичење у Супер Б лиги. Наш план је да имамо добар тим, а нема сумње да ће играчице, стручни штаб и управа клуба пружити максимум. Жеља нам је да се вратимо у саму елиту женског рукомета. То ове сезоне није реално, али потајно се надам да ћемо успети да се пласирамо у Супер А лигу- подвукао је Зрнић. Да ће на терену изгарати, у име саиграчица, обећала је и Теодора Ђукичин. Она је поручила да ће трудити да и даље играју и мотивисано.

Извор: Град Кикинда