ПРИЈЕМ ЗА ШАМПИОНКУ СВЕТА, САВАТЕ БОКСЕРКУ, НАДУ ФОР

У кабинету градоначелника, први човек града, Никола Лукач, уприличио је свечани пријем за савате боксерку и тренера, Наду Фор из Иђоша, која је на Светском првенству у Италији освојила златно одличје. Градоначелник је, уз Драгана Пецарског, члана Градског већа задуженог за спорт и омладину угостио чланицу репрезентације Србије, којој је на првенству у Милану припало друго место са једном златном и четири бронзане медаље. Нада је до сада била два пута вицешампионка света, три пута вицешампион Европе и првакиња државе. У спорту је 25 година и осам година као чланица репрезентације у саватеу. Шампионка света постала је у дисциплини асо у категорији до 48 килограма.

“Бити најбољи на свету никако није мала ствар, јер подразумева велики труд, марљивост, упорност и истрајност. Сигуран сам да је Нада идол млађих генерација, које ће се на њу угледати и видети да се труд и рад исплате и да доносе резултате. Подршка Месне заједнице Иђош и Града Кикинде била је неопходна да би се постигао овакав успех, који је обрадовао све наше грађане и све нас учинио поносним“, рекао је градоначелник.

У суботу, 8. октобра, у Иђошу ће се одржати “Ноћ шампиона“, манифестација на којој ће бити промовисани борилачки спортови, док ће посетиоци бити у прилици да погледају опроштајни меч Наде Фор, која ће на тај начин завршити каријеру и живот наставити у Француској где и данас живи:

“Овај успех сам дуго чекала, више пута сам била друга, а сада је напокон моја каријера крунисана златном медаљом. Конкуренција је била изузетно јака, имала сам пет јако тешких мечева, али сам на крају успела да тријумфујем. Низали су се успеси, али увек је то била сребрна медаља, да бих сада, на крају каријере освојила златно одличје. Савате је врста бокса, спорт сличан кик-боксу, који има дисциплине асо и комбат. Веома је популаран у Француској, где је и настао“, испричала је Нада Фор.

Извор: Град Кикинда