ПРИЈЕМ ЗА СПОРТИСТЕ СА ОДЛИЧЈИМА- ГРАДИ СЕ ПОГОН ЗА СЕЧЕЊЕ И ПРОФИЛИСАЊЕ ЛИМА, БИЋЕ ПОСЛА ЗА НОВЕ РАДНИКЕ-ПОСТХУМНА ПРИЗНАЊА ВЕРИ СЕКУЛИЋ И СТЕВАНУ ШАЈНУ

Низом садржаја, у складу са могућностима због епидемиолошке ситуације, јуче је у Ковину свечано обележен Дан општине, 4. октобар.

Почело је свечано и надахнуто: председница општине Сања Петровић организовала је, у сарадњи са Спортским савезом општине Ковин, пријем за најуспешније младе спортисте и њихове тренере у скупштинској сали. Заслужено, највећи аплауз добили су Сара Царић, чланица женске одбојкашке репрезентације Србије, вицешампионка Европе и Александар Владисављев, помоћни тренер репрезентације, такође „сребрни“ са недавно завршеног Европског првенства (њихове изјаве у име спортиста погледајте у прилогу ТВ Панчево, путем линка испод текста овог извештаја, прим. аут) Међу заслужено награђенима су и Марија Лукић, апсолутна шампионка Србије у пецању на пловак за даме (тренер Ивица Јовчић); Данило Гулан, државни јуниорски шампион у боксу (тренер Данијел Кокора), члан јуниорске репрезентације Србије; каратисти Селена Ђорђевић, Страхиња Ђорђевић, Никола Царан, Стефан Макић, Саша Ђурић, сви освајачи медаља у катама појединачно и/или екипно на првенствима Војводине и Србије (тренер Саша Ђорђевић); пионирска екипа ОК „Баваниште“ у саставу Вуксан Ракочевић (капитен), Реља Станковић, Петар Зафировић, Никола Јованов, Немања Ћурчић, Милош Симичић, Михајло Бачвански, Михаило Станисављевић, Андрија Николић, Страхиња Милановић, Вељко Костић (тренер Горан Ракочевић), вицешампиони Војводине бронзани са школског првенства Србије и учеснци финала на овогодишњим интернационалним „Спортским играма младих“ у Сплиту (представљали Србију на манифестацији која окупља и спортисте из БиХ и Хрватске). Председница се захвалила свима на успесима, пожелела им свима добро здравље, да не посустају и да и даље и увек достојно презентују општину Ковин, ма где се обрели и такмичили. Свим младим спортистима уручила је поклон-ваучере у вредности од по 20.000 динара и примерак монографије „Историја спорта општине Ковин 1904-2020“.

Извор: Општина Ковин