PRIJEM ZA TENISERE SPARTAKA, OSVAJAČE ČETIRI EKIPNE TITULE

Teniski klub Spartak zabeležio je jedinstven uspeh u 2019. godini, osvojivši čak četiri ekipne titule u jednoj sezoni, navodi subotica.info. Subotičani su najbolji u konkurenciji juniora, juniorki, seniora i seniorki. Uspeh je sa tim veći što su u seniorskoj konkurenciji trijumfovale juniorske ekipe Spartaka.    

Povodom ovog velikog uspeha organizovan je prijem za uspešne tenisere u plavoj sali Gradske kuće od strane Nemanje Simovića, člana gradskog veća zaduženog za sport i omladinu i Dejana Vukovića generalnog sekrtetara Sportskog saveza Subotice. – Nije mala stvar biti prvak Srbije u četiri konkurencije, a uz čestitke tu su i želje da nastave sa kontinuitetom i da naredne godine ostvare isti rezultat. Čestitam vam na uspehu što ste prekinuli niz Crvene Zvezde od 11 ekipnih titula. Kao gradskom sekretaru za omladinu i sport zadovoljstvo mi je da je sve veća gužva u „šesnaestercu“ pred naš tradicionalni izbor Sportiste godine, a TK Spartak se sigurno preporučio za visoku poziciju. Svi smo zajedno ponosni na uspehe, a i ovi mladi sportisti moraju biti ponosni što su deo porodice Sportskog društva Spartak. U želji da ispoštujemo lik i delo Jovana Mikića – Spartaka u toku je izrada spomenika koji će biti postavljen početkom naredne godine – istakao je Nemanja Simović. 

Milan Vučković, presednik TK Spartak ističe da je klub ponosan na svoje takmičare. – Objedinili smo što nikada niko nije uspeo, osvojili smo titule ekipnih prvaka kod juniora i juniorki, a potom i kod seniora i seniori, i to sa identičnim, juniorskim ekipama. U muškoj seniorskoj konkurenciji smo prekinuli dominaciju Crvene zvezde koja je trajala jedanaest godina, a njom je prekinut naš post u osvajanju titula državnog seniorskog prvaka koji traje od 1976. godine. Devojke Spartaka su poslednji put seniorske prvakinje države bile 1985. godine. Ponosni smo na ove ekipne titule, ali i pojedinačne, Kristijan Juhas je osvojio i zimsko i letnje Prvenstvo Srbije, a Anđela Vidović zimsko, naravno, u seniorskoj konkurenciji. 

Anđela Vidović, prvotimka Spartaka, iza sebe ima i više nego uspešnu godinu. – Mnogo smo se trudile i očekivale smo da će to dati rezultata. Posle juniorske titule potajno smo se nadale da ćemo biti u konkurenciji seniorki. Bilo je i treme, ali smo uspele da na najbolji način zaokružimo takmičenje.

Kristijan Juhas je 2019. godinu završio sa velikim uspehom osvajanjem dve ekipne i pojedinačnom titulom. – Imamo dobar tim i u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali nismo očekivali baš ovako dobre rezultate. Najteže je bilo seniorsko finale, igrali smo protiv značajno iskusnije Crvene zvezde, naš prosek godina je 17, njihov 27. Posle singla smo poveli sa 3:2, a u dublu smo pokazali da smo bolji.

Izvor: subotica.info