ПРИКУПЉАЈУ СЕ СРЕДСТАВА ЗА ОПРЕМАЊЕ СОМБОРСКОГ ПОРОДИЛИШТА

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић у среду, 29. децембра,  приредио је свечану вечеру за донаторе који су упутили своје донације за хуманитарну акцију „За наше бебе“ која прикупља средства за опремање породилишта сомборске Опште болнице „Др Радивој Симоновић“.

У току су завршни радови на комплетној реконструкцији породилишта, за шта је средства обезбедио Град Сомбор, уз велику подршку тадашњег Министарства за демографију и популациону политику. Како би маме и бебе у новом амбијенту дочекала и нова опрема, локална самоуправа позвала је привреднике да се укључе у хуманитарну акцију и својим донацијама подрже опремање породилишта.

Градоначелник Антонио Ратковић овом приликом захвалио се свим донаторима и истакао да је ова акција најбољи показатељ како заједнички град и привреда могу допринети локалној заједници.

У име Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ директор, др Драган Растовић, захвалио се руководству Града Сомбора на свим активностима које су предузете како би  Сомбор после 20 година добио породилиште које сада могућност увођења нових технологија и процедура, које ће побољшати рад сомборске болнице, где гравитирају све породиље Западнобачког округа.

У породилишту је урађена комплетна адаптација, реконструкција и санација 420m2 у складу са најсавременијим стандардима. Породилиште ће сада имати апартман собу, изолациону собу, предрађаону, простор где тате могу да присуствују порађају, проширену пријемну амбуланту, амбуланту за отпуст бебе и мајке, а урађена је и комплетна климатизација и вентилација претпорођајне сале, порођајне сале и обе операционе сале на одељењу.

До данашњег дана уплаћено је 2.800.000 динара у име хуманитарне акције „За наше бебе“ у оквиру које се скупљају средства за опремање реконструисане зграде породилишта у Сомбору.

Извор: Град Сомбор