ПРИМЕНА СИСТЕМА ЕЛЕКТРОНСКЕ КОНТРОЛЕ НАПЛАТЕ ПАРКИРАЊА

Од понедељка 15. јануара 2024. године ЈКП „Паркинг сервис” Нови Сад примењиваће систем електронске контроле наплате паркирања (”Scan Car”), која ће се вршити из, видно обележеног, аутомобила у покрету. С обзиром да се Налог за плаћање посебне паркинг карте више неће постављати на ветробранско стакло возила, информацијa о евентуално издатој eлектронскoj посебнoj паркинг карти (еППК) моћи ће да се пронађе на интернет презентацији Предузећа (www.parkingns.rs).

Такође, у оптицају више неће постојати папирне паркинг карте – уместо тога накнада за паркирање моћи ће да се плати куповином електронске паркинг карте, на више продајних места у граду (списак продајних места може се погледати на интернет презентацији Предузећа у секцији Начини плаћања/Електронска паркинг карта, односно на: https://www.parkingns.rs/wp-content/uploads/2023/12/Elektronske-parking-karte-Prodajna-mesta.pdf). Грађани који су купили већи број папирних паркинг карата могу да их искористе до 15. јануара 2024. године.

Увођењем оваквог система контролисања паркирања, ЈКП „Паркинг сервис” Нови Сад настоји да држи корак са временом и да јача и убрзава електронско пословање.