PRIREDBA I TAKMIČENJE U GOSPOĐINCIMA

Učenici drugih razreda sa svojim učiteljicama, Mirom Mišić i Jelenom Petojević pripremili su za svoje drugare i roditelje danas priredbu pod nazivom „Šareni obrok žute lepotice“.

Priredba je bila posvećena jeseni kao godišnje doba i šta sve od plodova donosi.

Za ovu izložbu pripreme su bile veoma sveobuhvatne, deca su obišla poljoprivredna gazdinstva Salonski i Đukić, gde su se upoznali sa proizvodnjom povrća i pijacu u Temerinu,  na kojoj su mogli da vide kako se plasiraju proizvodi za široku upotrebu.

Svoja novostečena znanja,  pretočili su u pisane zadatke u kojima su iznosili svoje impresije, o ovim posetama i samoj jeseni kao godišnjem dobu.

Pesma, igra,recitacije, narodne poslovice i igrokazi posvećeni povrću,  veoma su bili dobro prihvaćeni od strane publike, koja ih je posle svake tačke nagradila aplauzom.

Učešće na ovoj priredbi uzeli su i mali folkloraši iz D.O.N.K.T. Đerdan-a koji su nastupili sa koreografijom „Ja posejah Lan“.

Takmičenje u pripremanju zdravog obroka od voća i povrća, u kojem su učestvovvali mališani i njihovi roditelju, dovelo je do toga da se sto predviđen za dekoracije  u svoj svojoj lepoti za veoma kratko vreme ispunio.

Nakon slikanja dekoracije su pojedene od strane učesnika takmičenja, zdravlje na usta ulazi kako kažu naši stari od davnina.

Organizacija priredbe i takmičenja prelepa i vrhunska, deca su se maksimalno trudila da nauče sve o jeseni i šta ona sa sobom donosi.Svojim nastupom podsetili su sve nas,  da je jesen ipak lepa na neki svoj način, da se trebamo radovati svakom godišnjem dobu, uživati u prirodi i svemu što ona donosi.

Hvala vam na svemu tome, draga deco bilo nam je zadovoljstvo družiti se sa vama.

Za vojvodjanske: M. Živković