„ПРИРОДА У СЛИЦИ И (НЕ)ПРИЛИЦИ” ГАЛЕРИЈИ КУЋЕ ВОЈНОВИЋ

У Галерији Куће Војновића у Инђији у току је изложба фотографија под називом „Природа у слици и (не)прилици”. Изложба је настала у организацији београдског Енергетског портала, медија посвећеног заштити животне средине а превасходно коришћењу чисте енергије.

Изложба фотографија „Природа у слици и (не)прилици” представља приказ фотографија које су, према оцени петочланог стручног жирија, заслужиле да уђу у најужи избор на еко-фото конкурсу који је Енергетски портал одржао прошле године.

Изложбу чине дела више аутора, од којих су награде за најбоље оцењене фотографије добили Ђурђина Томић, са фотографијом депоније у Винчи под називом „Сакупљач заборављених ствари”, другу награду освојио је Милош Караклић са својим радом „Дар природе”, а награду за треће место добио је Јан Вало са фотографијом „Ледени старт”.

Посетиоци Галерије Куће Војновића имају прилику да уживају у вешто уловљеним тренуцима као што су лет бубамаре, магично свитање, још магичнији залазак сунца, али и да примете наш већ уобичајено немаран однос према животној средини. Жири је при одабиру фотографија за ову изложбу управо желео да истакне да лепота пред којом остајемо без даха постепено губи битку са човеком.

Зато вас позивамо на изложбу и да дате времена да вас поглед на лепоту природе дотакне, а лепоти није потребно много да вас она пронађе. Она одувек зна тај пут.

Изложба фотографија биће отворена за публику до 30. јануара 2020. године радним данима  од 10.00 до 19.00 часова а улаз на изложбу је слободан.

Извор: Општина Инђија