ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ ДВА ВАЖНА ИНФРАСТРУКТУРНА ПРОЈЕКТА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА СОМБОРА

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, обишао је данас радове на изградњи паркинга на простору некадашњег предузећа „Прокупац“, где се у разговору са представником надзорног органа испред ЈКП „Простор“ Сомбор, Здравком Пуповцем, информисао о динамици радова и планираном завршетку истих.
Завршено је постављање првог носећег слоја асфалта, након чега ће се у наредним данима асфалтирати завршни хабајући слој. По завршетку ових радова, поставиће се вертикална и хоризонтална сигнализација, те приступити озелењавању простора. Изградњом нових 80 паркинг места значајније ће се смањити гужва у центру града и олакшати паркирање суграђана.
Поред тога, градоначелник Ратковић је обишао и завршне радове на изградњи локалног пута од Бачког Моноштора до Купусине, где су у току радови на постављању банкина, те вертикалне и хоризонталне сигнализације.
У наредним данима се очекује завршетак ова два важна инфраструктурна пројекта, а када буду у потпуности завршена, омогућиће бољу саобраћајну повезаности Сомбора и Апатина и лакши транспорт робе, људи и услуга, као и већи број паркинг места у самом граду које ће суграђани моћи да користе.
Локална самоуправа ће наставити са улагањима како у саобраћајну инфраструктуру, тако и у остале области које ће омогућити бољи животни стандард суграђана.

Извор: Град Сомбор