ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ РАДОВИ ИЗ ПРОШЛОГОДИШЊЕГ СУФИНАНСИРАЊА

До краја августа требало би да се заврше сви радови из програма  суфинансирања започети средином прошле године, а коштају  преко 900 милиона динара. Највише новца, око 413 милиона динара  уложено је у системе за одводњавање на подручју Бачке, на подручју Баната изводе се радови вредни око 400 милиона, док радови у Срему коштају  око 104 милиона динара.

Захваљујући заједничким улагањима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водоприведу и шумарстсво и локалних самоуправа, за уређење и чишћење каналске мреже на подручју Војводине само у протеклих пет година уложено више од 4,5 милијарди динара. Радови који се  изводе на каналској мрежи на подручју готово свих војвођанских градова и општина побољшавају функционалност система за одводњавање и спречавају задржавање воде на пољопривредном земљишту. Додатна средства из програма суфинансирања омогућавају да се  годишње  у просеку очисти између 2.500 и 3.000 километара каналске мреже.

Подсећамо да је каналска мрежа коју одржава ЈВП „Воде Војводине“,  дугачка готово 22.000 километара, да је њено одржавање изузето важно и да се директно или индиректно односи на све грађане Војводине.

Извор : ЈВП „Воде Војводине“