ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ РАДОВИ ИЗ ПРОШЛОГОДИШЊЕГ СУФИНАНСИРАЊА

ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ РАДОВИ ИЗ ПРОШЛОГОДИШЊЕГ СУФИНАНСИРАЊА

До краја августа требало би да се заврше сви радови из програма  суфинансирања започети средином прошле године, а коштају  преко 900 милиона динара. Највише новца, око 413 милиона динара  уложено је у системе за одводњавање на подручју Бачке, на подручју Баната изводе се радови вредни око 400 милиона, док радови у Срему коштају  око 104 милиона динара.

Захваљујући заједничким улагањима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водоприведу и шумарстсво и локалних самоуправа, за уређење и чишћење каналске мреже на подручју Војводине само у протеклих пет година уложено више од 4,5 милијарди динара. Радови који се  изводе на каналској мрежи на подручју готово свих војвођанских градова и општина побољшавају функционалност система за одводњавање и спречавају задржавање воде на пољопривредном земљишту. Додатна средства из програма суфинансирања омогућавају да се  годишње  у просеку очисти између 2.500 и 3.000 километара каналске мреже.

Подсећамо да је каналска мрежа коју одржава ЈВП „Воде Војводине“,  дугачка готово 22.000 километара, да је њено одржавање изузето важно и да се директно или индиректно односи на све грађане Војводине.

Извор : ЈВП „Воде Војводине“

Author Image
Lala
%d bloggers like this: