ПРИВРЕДНИЦИ ИЗ СРБИЈЕ И РЕГИОНА ПОСЕТИЛИ 29. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ „ПЛАСТ ЕУРАСИА 2019“ У ИСТАНБУЛУ

Привредна комора Војводине (ПКВ) у сарадњи са Привредним друштвом Адонис-СКП, овлашћеним представником турске сајамске организације „Tȕyap fairs“ са седиштем у Македонији, организовала је од 4. до 6. децембра 2019. године, посету војвођанских привредника 29. Међународном сајму „Пласт Еурасиа 2019“, који се одржао у Истанбулу.

Делегацију су чинили представници из компаније „Рамона ДОО“, Ченеј која се бави   производњом кеса и врећа направљених од рециклираног материјала, „Југопан ДОО“, Нови Сад, чија је основна делатност рециклажа и промет секундарних сировина, „РЕ3 продукт ДОО“, Пландиште, чија је делатност сакупљање и рециклажа пластике и картона, а предводила их је Славица Хајдер, виши самостални стручни сарадник у Удружењу услуга ПКВ.

„На сајму су привредници имали прилику да виде иновативну опрему за прераду пластике, сировина и сродних хемијских производа-опрему за рециклажу отпадне пластике, полимерно пластичну опрему за испитивање, за дозирање, кодирање и брендирање, бризгање пластике, израду калупа и друго. Привредници су изразили задовољство укупном организацијом и оствареној посети сајму, с обзиром да су успоставили нове контакте и договоре са турским излагачима и имали прилику да се сретну са турским партнерима са којима већ сарађују“, истакла је Хајдер.

У прошлој години, на сајму су излагале 1094 компаније из 44 земље, а посетило га је близу 52.000 посетилаца из 103 земље. Сајам је највећи сајам индустрије пластике који се одржава у заједничкој организацији сајма „Tȕyap fairs“ и Турске фондације за производњу пластике (Пагев).