ПРИЗНАЊЕ ОПШТИНИ БАЧ У СТРАЗБУРГУ

Ове недеље, Општини Бач је на свечаној церемонији у Стразбургу, која је уприличена у оквиру Годишњег координационог састанка Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе (Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe)
додељена награда и статус титуле партнера #ELDW за учешће у Европској недељи локалне демократије.

Бач је, током 2022. године обележио ову европску манифестацију, чија је тема била: Заштите животне средине и учешће грађана “Локалне заједнице пре(д)узимају акцију“ и то заједно са других 64 локалне и регионалне власти и њихових удружења из 19 држава.

Стална конференција градова и општина #SKGO је национални координатор ове ELDW манифестације, а Србија иначе спада у 3 најактивније земље по питању укључивања и реализације њених активности.

Поред Општине Бач, из Србије, статус партнера је добио још и Град Крагујевац.

У Општини Бач су се поводом ове манифестације организовале радионице на тему рециклирања, заштите животне средине, поновне употребе материјала и решавања еко проблема у локалној средини и то са децом предшколског узраста ПУ “Колибри” Бач (Одељење вртића у Бођанима) и ученицима средње пољоприврдне школе у Бачу (млади узраста 15-18 година).

Извор: Општина Бач