ПРИЗНАЊЕ ЗА ОПШТИНУ РУМА

Национална служба за запошљавање доделила је Захвалницу Општини Рума за изузетан допринос запошљавању у 2018. години на нивоу локалних самоуправа. Захвалницу је у име Општине Рума примио Душан Љубишић, начелник Општинске управе.

„Захвалнице за изузетан допринос запошљавању у 2018. години је добило неколико локалних самоуправа, међу њима и Рума. Оно што су они гледали јесте висина средстава која се издваја за стручну праксу и јавне радове. Ми из буџета годинама уназад издвајамо за ову намену озбиљна средства и то је био један  од критеријума, као и акциони план запошљавања који ми доносимо на почетку сваке године, и функционисање Савета за запошљавање. Све то у Руми функционише како треба и НСЗ је задовољна сарадњом са нама и то је разлог што смо добили награду“, рекао је начелник Љубишић и додао да је највећи успех локалне самоуправе заправо довођење озбиљних инвеститора у протеклих неколико година.

„Упослили смо неколико хиљада људи, отворено је неколико хиљада нових радних места, у реалном, приватном сектору и то је оно што заврти целу причу. Од нових пореза на зараде и буџет је већи, што нама даје једну комоцију приликом планирања  буџета да определимо и значајнија средства за стручну праксу и јавне радове. Стручна пракса иде годинама уназад за људе који су завршили пре свега високе школе, финансирамо их годину дана док не стекну тих годину дана искуства док не положе стручни испит, за све то су неопходна средства у буџету, а та средства имамо из реалног сектора и запошљавања и то је оно што је кључ успеха“, закључио је Љубишић.

Буџетом за 2019. годину издвојено је 15 милиона динара за стручну праксу и јавне радове. Ове две мере би требале да обухвате преко 100 лица, а јавни радови су намењени за теже запошљиве групе људи.

Извор: Општина Рума