ПРОБАЛИ СМО ФИТНЕС ФОЛКЛОР

Нову врсту рекреације осмислио је дугогодишњи плесни учитељ и кореограф Атила Розмаринг у сарадњи са прoфесором физичке културе и саветником за исхрану Владимиром Меркуловим. У овај мали експеримент, Атила каже да је уплео плесне кадрове које је користио у пракси протеклих 40 година.

Основне варијације најједноставнијих корака почев од српских игара преко грчке, румунске, бугарске, македонске, латино, мексичке, афро и ирске музике, прошли су овог петка полазници првог часа фитнес фолкора у Плесној школи Queen. Наравно, нису изостали ни  почетно загревање и истезање на крају часа. Иако су кораци и фигуре били лагани, до краја је било и кардио вежби уз брже ритмове.

Нагласак није на правилно изведеној фигури и међусобној усклађености вежбача, самим тим нема ни грешака ни нервирања. Свако може да пронађе свој ритам, опусти се и у себи нађе оно „дугменце” за лично уживање у музици. Уз покрете ногу усклађују се покрети руку и поправља држање тела. Током времена се очекује да уз одличан тренинг, чланови овладају мноштвом плесних фигура мада је суштина на вежбању, уживању, растерећењу и стицању самопоуздања. Стеченим искуством играчи касније могу да се одлично забаве и на другим догађајима.

Фитнес фолклор ће се одржавати петком од 20 сати. Локација је Queen, бочна страна хотела Нови Сад, преко пута аутобуских перона. За све заинтероване промотивна цена је 1000 динара. Чиста обућа, удобна одећа и флашица са водом су довољни, а као и увек – воља и одлучност кључни!

 

За Војвођанске, текст и фото: В. Раонић;