„ПРОДАЛА БИХ КУЋУ И ДА САМ ЗНАЛА ДА ЈЕ ШЕШЕЉ КУПАЦ“

Лидер СРС Војислав Шешељ купио је кућу у Хртковцима од А. П, која је до 1991. године с породицом живела у Вуковару, а за „Вечерњи лист“ она каже да је основни циљ био да прода кућу и да би то урадила и да је знала ко је купује.

„Кућа је на продају од 2001. године када ми је преминуо отац. Све донедавно, када су се појавиле две мени непознате особе, нисмо имали озбиљних купаца. Касније се испоставило да кућу купује Шешељев син Михаило, који је нови власник куће“, рекла је она за загребачки лист.

Са Шешељем се срела, како се наводи, тек кад је цео посао био готов и када је дошао да види кућу.

„Први пут сам га видела уживо. Био је љубазан, распитивао се о žживоту у селу, раду у просвети, где и ја радим, као и о томе колико ми времена треба да се иселим. Рекао је и да у кући планира да отвори канцеларију странке, те да ће оданде да настави своју правосудну борбу са судом у Хагу“, рекла је А. П.

Присетила се да се њена породица у Хртковце преселила 1991. када су „на истоку Хрватске почели да одјекују ратни бубњеви“.

Доласком у Хртковце купили су земљиште, на којем су њени родитељи почели да граде кућу док је она студирала на Факултету музичких уметности у Београду.

Како кућа нема земљу, ни башту, а никада није ни потпуно завршена, свих ових година није било интересовања купаца. Кућа је површине око 200 квадрата с локалом испред.

Лист пише да А. П. данас ради у Музичкој школи у Сремској Митровици, где ће се највероватније и преселити са породицом.

„Све до краја нисам знала коме продајем кућу, а и да јесам, свеједно бих је продала јер то ми је био циљ. Ко зна када би и би ли уопште наишао други купац. Иначе, протеклих година редовно сарађујем с Католичком црквом у Хртковцима и Сремској Митровици као и с низом друштава с хрватским предзнаком. Кажем то јер заиста никада нисам водила рачуна ко је ко и шта је“, каже А. П. која интензивно ради на исељењу из куће.