ПРОФ. ДР ЛИДИЈА НЕРАНЏИЋ ЧАНДА ДОБИТНИЦА ВУКОВЕ НАГРАДЕ ЗА 2022. ГОДИНУ

Културно-просветна заједница (КПЗ) Србије у среду, 8. фебруара,  уручила је „Вукове награде“ на свечаности која је одржана у Председништву Србије.

Међу десет добитника „Вукове награде“ за 2022. годину је и проф. др Лидија Неранџић Чанда, професорка српског језика сомборске Гимназије „Вељко Петровић“, а признања су уручена и проф. др Војиславу Андрићу, проф. др Миливоју Р. Јовановићу, Луну Левајцу, Павлу Поповићу, Радивоју Радивојевићу, мр Живојину Ракочевићу, др Ђорђу Сибиновићу, проф. др Момчилу Спасојевићу и Зорану Стаматовићу.

„Изузетну Вукову награду“  за 2022. годину добили су  Новица Ђурић и проф.др Милош Ковачевић, а додељене су и награде за институције и то: Математичком друштву „Архимедес“, Народној библиотеци Осечина, Српској читаоници у Иригу и манифестацији „Белводска розета“.

На свечаности присутне добитнике и госте поздравио је Живорад Жика Ајдачић, Генерални секретар КПЗ Србије, затим, државни секретар у Министарству просвете проф. др Ивица Радовић као и др Момчило Вуксановић у име Српског националног вијећа у Црној Гори.

Свечаној додели награда присуствовао је и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић.

Извор: Град Сомбор